Mèdia 30/04/2018

Treballadores de RTVE expliquen a Twitter els casos de manipulació que han viscut

La plataforma Mujeres RTVE vol denunciar pràctiques que "minen la independència informativa"

Ara
2 min
José Antonio Sánchez durant la seva compareixença al Congrés / EFE

BarcelonaLa plataforma Mujeres RTVE, que agrupa treballadores de la corporació pública estatal, ha iniciat aquest dilluns, a través de Twitter, la campanya #AsíSeManipula, mitjançant la qual vol "denunciar davant l'opinió pública diverses pràctiques habituals a la redacció que minen la qualitat i independència informativa". Les impulsores de la iniciativa conviden els professionals de TVE, Ràdio Nacional i el portal RTVE.es a sumar-s'hi, però també tots els ciutadans que s'hagin adonat de "la falta d'imparcialitat" d'aquests mitjans i que siguin "conscients de la manipulació des dels mitjans públics".

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Aquests són alguns dels casos concrets de manipulació que la campanya ha recollit durant les primeres hores:

En un comunicat, Mujeres RTVE explica que s'ha decidit posar en marxa aquesta campanya "davant del bloqueig per part del Partit Popular del concurs públic" que ha de permetre renovar la cúpula de Radiotelevisió Espanyola. S'esperava que la situació es desbloquegés dijous en una reunió conjunta de les meses del Congrés i del Senat que havia de donar llum verda al document acordat per tots els grups tret del PP, en què es fixava el mecanisme que s'hauria de seguir per dur a terme el concurs. Però les meses van ser incapaces d'arribar a un acord sobre com s'havia de fer la votació sobre el text, i ara cadascuna de les meses, per separat, haurà de prendre una decisió. Es dona la circumstància que el PP té majoria a la mesa del Senat, però no a la del Congrés, ni tampoc en la reunió conjunta dels dos òrgans. D'aquesta manera, s'endarrereix encara més l'aplicació de la nova llei de RTVE, que es va aprovar al setembre i que ha de servir per despolititzar una corporació que ara domina el PP, que va nomenar l'actual president, José Antonio Sánchez, quan tenia majoria absoluta al Congrés.

Segons Mujeres RTVE, la campanya mostra "exemples clars i reals" de com "l'actual direcció manipula i impedeix que els ciutadans tinguin informació plural". "No en som còmplices i ens neguem a acceptar-ho", afirmen.

A banda d'aquesta campanya, els consells d'informatius de TVE, RNE i RTVE.es van posar en marxa la setmana passada una altra iniciativa de protesta en què demanen als professionals dels serveis informatius vesteixin de negre cada divendres fins que no es renovi el consell d'administració de la corporació.

stats