Mèdia 30/11/2017

Els treballadors de la CCMA exigeixen "respecte" i denuncien una "escalada d'insults i desqualificacions"

Exposaran les demandes de la plantilla dilluns en un acte conjunt al Col·legi de Periodistes

Ara
2 min
TV3 ha vist reduïda la seva oferta de canals els darrers anys

BarcelonaEls comitès d’empresa, consells professionals i sindicats de la CCMA exigiran "respecte" i que "s'aturin les hostilitats i agressions" contra els treballadors de la corporació en un acte conjunt al Col·legi de Periodistes el proper dilluns 4 de desembre. En un comunicat, el comitè d'empresa ha demanat, enmig d'una precampanya que s'està duent a terme en un "clima polític anormal", la fi dels atacs a la cadena i a Catalunya Ràdio. En referència a les declaracions del candidat del PP per a les eleccions del 21-D, Xavier García Albiol, en què va assegurar que tancaria TV3 i la tornaria a obrir "amb gent normal" -adjectiu que més tard va matisar-, el comitè considera que "amb la retirada dels insults personals i directes no n'hi ha prou" i ha reclamat que s'acabin "les declaracions que atien l'odi".

Més enllà de la CCMA, el comunicat també ha volgut recordar que els treballadors dels mitjans públics no són els únics afectats per un "context de forta polarització política", en què tots els periodistes estan "en risc de ser assetjats i agredits" mentre exerceixen la seva feina. "Exigim que s'aturi l'escalada d'insults i desqualificacions i emplacem tothom que vulgui a fer un debat rigorós i constructiu sobre el model" de la CCMA, han explicat.

"La censura de la Junta Electoral Central" és una altra de les denúncies que ha fet el Comitè d'Empresa de TV3, que considera que "no és competència" d'aquest òrgan "intervenir en els continguts de la informació" durant la precampanya "perquè és una censura prèvia no prevista a la Constitució".

El Comitè estudia, d'altra banda, adreçar-se al Síndic de Greuges per demanar "empara per les manifestacions amenaçadores constants" que reben.

stats