Mèdia 23/04/2016

La vaga de TV3 i Catalunya Ràdio interromp la programació de Sant Jordi

Protesten perquè la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals manté l'acusació particular contra un treballador de l'empresa, que podria ser condemnat a set anys de presó, a petició de la fiscalia

Ara
2 min
Els representants dels treballadors de la CCMA amb Carles Puigdemont aquest divendres a Catalunya Ràdio

BarcelonaUn capítol de l''APM' i un documental sobre Rubianes en lloc del 'Telenotícies migdia'. Aquest ha estat el canvi de programació desencadenat a TV3 aquest migdia per la vaga parcial dels treballadors de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) (que inclou TV3, Catalunya Ràdio i la web 324.cat) el dia de Sant Jordi, anunciada pel comitè d'empresa. Els empleats de l'ens públic reclamen amb aquesta convocatòria que l'empresa retiri l'acusació particular que manté contra "un treballador de TV3 acusat pels Mossos d’Esquadra de ser l’autor de la filtració, l’any 2012, del fitxer amb els sous de tota la plantilla de la CCMA, i que podria implicar set anys de presó" per a l'afectat, tal com explicaven ahir en un comunicat els treballadors en relació a les penes que demana la fiscalia.

La cronologia del conflicte entre la CCMA i els treballadors per dos suposats delictes d'un empleat

Tres dies de vaga, un "tret al peu"

La negativa del consell de govern de la CCMA de fer un pas enrere en aquest procés judicial ha motivat que, tal com s'havia anunciat, aquest dissabte hi hagi vaga des de les 14 hores fins a les 15.30 i des de les 20.30 fins a les 21.30 hores. Dues franges en què a TV3 s'emeten els informatius.

El comitè d'empresa també va anunciar que, a banda de per Sant Jordi, farà vaga els dimarts 26 d’abril, de 14 a 15.30 hores i de 20 a 21 hores; i el 3 de maig, de 14.30 a 15.30 hores i de 20.30 a 22 hores. Dos dies en què la CCMA ha recordat en un comunicat paral·lel que "s'emeten les semifinals de Champions", cosa que –lamenten– dóna ales a la competència i esdevé "un autèntic tret al peu", ateses les circumstàncies financeres dels mitjans públics catalans.

La programació de Catalunya Ràdio també s'ha vist interrompuda per aquesta vaga. De fet, treballadors dels dos mitjans estan informant els ciutadans d'aquesta problemàtica al llarg de la jornada de Sant Jordi des de plaça Catalunya.

Trobada amb Puigdemont

Aquest divendres els representants dels treballadors de TV3 van demanar al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "intercedís perquè el consell de govern" de la CCMA retirés aquesta denúncia, cosa a la qual el president no es va comprometre.

Segons la nota del comitè, "Puigdemont s’ha mostrat favorable al fet que la justícia actués ràpid, ha recordat que el govern de la Generalitat té decidit desistir d'aquesta mena d'acusacions particulars sempre que no hi hagi danys a funcionaris del Govern ni a béns públics" i que estudiarà el cas i en parlarà amb la direcció de la CCMA. Tot i això, tal com remarca la CCMA, aquests danys existeixen, ja que els dos suposats delictes que va cometre el treballador afecten treballadors de la Generalitat adscrits a la CCMA.

stats