La CCMA rebutja l'actitud de Francesc de Dalmases al 'Preguntes freqüents'

La productora del 'FAQS', El Terrat, ha condemnat els fets

ARA
2 min
Francesc de Dalmases en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ha condemnat l’actitud que el diputat de Junts per Catalunya Francesc de Dalmases va tenir amb la subdirectora del Preguntes freqüents després de l’entrevista que es va fer a la presidenta del Parlament, Laura Borràs, el 9 de juliol. En un comunicat, la CCMA ha assegurat que la professional que va patir intimidació per part de De Dalmases no ha volgut, de moment, adoptar cap mesura al respecte.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

"La direcció de l’ens públic exigeix respecte als professionals dels mitjans de comunicació en qualsevol circumstància, per una informació lliure de coaccions i intimidacions", remarca el comunicat.

La condemna per part de la CCMA arriba després que aquest matí el comitè d'empresa de TV3 li reclamés que es manifestés sobre els fets que van tenir lloc el 9 de juliol. Per als treballadors de TV3, l'actitud de De Dalmases va ser "intolerable".

El comitè considera que l'actitud de De Dalmases va ser "intimidatòria" i un atac inexcusable contra la llibertat i el dret a la informació. "Aquesta actitud arrogant i desfermada no té cabuda en els nostres mitjans. Els fets descrits, amb l’agreujant intolerable i intimidatori de caràcter masclista d’un destacat polític escridassant una periodista en una sala tancada, són un atac contra el dret a la informació, mostren una concepció controladora i antidemocràtica dels mitjans de comunicació i una falta de respecte absoluta per la ciutadania i pel servei públic", assenyalen des del comitè.

També ha rebutjat l'actitud de De Dalmases El Terrat, productora del programa, que ha emès un comunicat en què condemna els fets, que qualifica d'"inadmissibles" i en què assegura que participarà de forma activa en la investigació que s'obri per aclarir el què va passar al Preguntes freqüents del 9 de juliol. "Els crits, la coacció i els insults no han de formar part de cap tipus de relació, tampoc entre polítics i periodistes, i no són les eines per mostrar discrepàncies", assenyalen des d'El Terrat.

stats