Mèdia TV 08/06/2023

Carla Miralda: "No ser favorita ha fet que cada setmana fos un repte"

Finalista d''Eufòria'

3 min
Carla Miralda

BarcelonaNo va aconseguir entrar a la primera edició d'Eufòria, però podria ser la guanyadora de la segona. La terrassenca Carla Miralda, de 23 anys, és una de les tres finalistes del talent show de TV3, que enguany tindrà una final completament femenina. La concursant, que mai ha estat en zona de perill però tampoc ha estat favorita, confessa que el seu pas pel concurs li ha permès eixamplar la visió de la seva futura carrera musical.

Com estàs vivint els dies previs a la final?

— Començo a estar una mica nostàlgica perquè això es comença a acabar i comencem a fer les coses per últim cop, última setmana d'assaig, última posada en comú... Estic molt menys nerviosa del que pensava.

Durant el teu pas pel programa has mencionat alguna vegada que el jurat mai t'ha posat en perill de marxar però tampoc mai t'ha fet favorita. Com t'ha afectat això a l'hora d'encarar les gales?

— Que el jurat mai estigués gaire d'acord amb les meves actuacions per fer-me favorita ha fet que cada setmana tingués un repte a superar. Jo mateixa anava aprenent dels meus errors: em deien el que fallava en cada actuació i ho intentava solucionar. Alhora també tenia un punt de confiança perquè pensava que no estava tan malament com perquè m'enviessin a la zona de perill.

Per tant, ¿t'ha afectat més en positiu que en negatiu?

— Exacte. Si el jurat m'hagués fet favorita durant tres gales, potser no hauria arribat a la final.

Què t'agradaria que la gent recordés del teu pas pel programa?

— L'actitud amb què m'ho he pres tot. He tingut reptes que s'assemblaven més al que estava acostumada, però també d'altres que se sortien completament de la meva zona de confort. Tot el treball que hi ha hagut cada setmana i també com de bé m'ho he passat.

De tots els reptes que t'ha plantejat el programa, amb quin et quedes?

— Crec que seria l'actuació de Per la bona gent, de Manel. En el moment que em van donar la cançó vaig pensar: "La mare del Tano, què farem amb això?" Fins i tot, recordo parlar-ne amb algú que em va dir que m'estaven putejant una miqueta, però després és la cançó que he fet que té més reproduccions a Spotify i a YouTube. Va marcar un abans i un després pel que fa a l'energia que jo podia aportar damunt de l'escenari. Em vaig demostrar a mi mateixa que podia fer una altra cosa que no fossin musicals, que és al que jo estava acostumada.

Parlaves de reproduccions a Spotify i a YouTube. ¿És una cosa de la qual els concursants esteu pendents o intenteu obviar-ho?

— Intentem obviar-ho una mica. Si he vist que Per la bona gent era la que tenia més reproduccions és perquè he buscat vídeos d'actuacions meves i m'ho he trobat.

¿Ha canviat la idea que tenies de tu mateixa com a artista arran del programa?

— Clarament sí. Jo estava estancada en el registre que m'agradava, el que em venia a mi de gust. El fet d'obligar-me a fer coses que se sortien del meu estil ha fet que em vegi en un futur traient un disc o cantant coses diferents. M'ha acostat a gent que té altres camins que no eren els meus i he vist coses que no coneixia que ara m'agraden.

¿Has tingut temps de pensar en profunditat què vols fer un cop s'acabi el programa?

— Una miqueta. El fet que gala rere gala no marxés fa que no acabis de pensar-hi del tot. Penses que el final s'acosta però que encara no hi ets. Sí que m'agradaria fer musicals i si trobo un equip xulo i material que m'agradi i tinc ganes de compondre, en algun moment m'agradaria treure música.

De l'estada a Eufòria, de quin professor n'has après més?

— La Clara Luna ha sigut un suport imprescindible, ens ha fet una mica de mami en alguns moments. També he fet molt vincle amb el Dani [Anglès].

Qui guanyarà la segona edició d''Eufòria'?
stats