Mèdia 01/11/2017

TV3 aconsegueix el millor resultat en 10 anys

L'audiència de la pública es dispara a l'octubre fins al 17,5% i La Sexta fa un històric segon lloc

Albert Castellví
3 min

[Si mires aquest contingut des d'una app d'un dispositiu mòbil, clica aquí per veure'n el gràfic].

Amb una graella gairebé monogràfica centrada en el seguiment de la política catalana, TV3 ha aconseguit aquest octubre uns resultats d'audiència absolutament excepcionals: la seva quota de pantalla s'ha disparat fins al 17,5%, el millor registre des del març del 2007, fa més d'una dècada. De fet, cap cadena no assolia un resultat tan elevat a Catalunya des del novembre del 2008, quan Telecinco va aconseguir un 17,6%.

TV3

Guanya tots els dies del mes i es distancia dels canals espanyols

L'èxit de TV3 a l'octubre ha estat inqüestionable: ha millorat en 4,5 punts la dada del setembre (que era la més alta dels últims 19 mesos) i ho ha fet, a més, sense perdre el liderat ni un sol dels 31 dies del mes. De fet, des del 20 de setembre (el dia dels escorcolls policials en diverses conselleries) la televisió pública encadena 42 jornades consecutives sent la més vista a Catalunya. És remarcable també la gran distància que separa TV3 de totes les seves rivals: La Sexta, segona cadena més vista del mes, se situa 8,4 punts per sota de la pública, una diferència entre les dues primeres classificades que no s'havia donat mai des que es van començar a computar les audiències de televisió a Catalunya, el 1992. Gràcies a això, TV3 ha aconseguit capgirar, en poques setmanes, un inici d'any molt dolent: a hores d'ara lidera el rànquing anual amb un 11,3% de 'share', set dècimes més que Telecinco, malgrat que fins a l'agost no va liderar cap mes. Fa tot just mig any, a l'abril, TV3 havia fet el segon resultat més baix de tota la seva història, un 9,6%.

Mentrestant, el 3/24 s'enfila fins al 3,3% i supera en quatre dècimes el màxim històric del setembre. El Super3/33 repeteix l'1% dels últims dos mesos, i l'Esport3 també es manté en un discret 0,6%. En conjunt, els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals obtenen un 22,4% de quota.

El 'Telenotícies vespre' va tenir gairebé un milió d'espectadors

Canals privats espanyols

La Sexta fa rècord, i Antena 3 i Telecinco, mínims històrics

La mateixa actualitat política que ha portat TV3 fins a uns registres gairebé inèdits ha convertit també La Sexta en la principal alternativa a la televisió pública catalana. El segon canal d'Atresmedia ha estat, per primer cop en els seus 11 anys d'història, la segona cadena més vista a Catalunya, i ho ha fet batent de llarg el seu propi rècord: ha obtingut un 9,1% de quota, 1,8 punts més que el seu registre més alt fins ara, corresponent al maig del 2010.

Amb aquest resultat, La Sexta avantatja en set dècimes Antena 3, que és tercera tot i quedar-se amb el pitjor resultat de la seva història a Catalunya, un 8,4% (set dècimes menys que al setembre). També ha marcat el seu mínim històric Telecinco, que ha estat quarta amb un 7,8% de quota. El canal de Mediaset, que no baixava de les dues xifres des del 2013, acumula ara dos mesos consecutius per sota del 10%, després d'haver obtingut un 9,3% al setembre. Pel que fa a Cuatro, el seu 5% és la pitjor dada en quatre anys.

Per grups, Atresmedia aconsegueix trencar l'hegemonia de Mediaset i lidera amb un 23,9%. El seu rival, amb un 21%, cau fins a la tercera plaça, superat per la CCMA.

TVE

La 1 trenca la tendència positiva i cau fins al cinquè lloc

TVE ha obviat molts dels esdeveniments polítics de les últimes setmanes, que no han estat coberts en directe pel seu primer canal, i això ha repercutit negativament en l'audiència de la televisió pública estatal, que ha trencat la tendència positiva dels últims mesos: La 1 ha perdut sis dècimes, fins al 7,3%, i baixa a la cinquena posició. En conjunt, TVE es queda amb un 12,4%.

8TV

El canal privat només guanya una dècima respecte al setembre

8TV no ha sabut capitalitzar l'interès dels espectadors per l'actualitat política i només ha millorat en una dècima el resultat del setembre, fins al 2,5%. Abans de la marxa de Josep Cuní, la cadena se situava gairebé sempre per sobre del 3% mensual.

Resultats a Espanya

Telecinco allarga el seu liderat i La Sexta fa rècord històric

Telecinco ha estat el canal més vist a Espanya per novè mes consecutiu tot i obtenir la pitjor dada en 14 mesos, un 12,3%. Antena 3 se situa a només quatre dècimes, amb un 11,9%, i La 1 manté la tercera plaça, amb un 10,8%. La Sexta, tot i el seu rècord històric del 9% (2,2 punts més que al setembre), no ha pogut passar del quart lloc, i Cuatro és cinquena amb un 5,9%, la pitjor dada des del 2014.

stats