Audiències
Mèdia 01/12/2014

TV3 es desinfla al novembre però conserva el lideratge

La 1 cau fins al sisè lloc, superada per primer cop per La Sexta i Cuatro

Albert Castellví
2 min

BarcelonaTV3 ha mantingut al novembre el lideratge d'audiència que havia obtingut els dos mesos anteriors, però ho ha fet amb un marge molt mes estret: si al setembre tenia un punt i mig d'avantatge sobre la segona classificada i a l'octubre feia créixer la distància fins a 1,8 punts, ara la diferència sobre Antena 3 és de només 9 dècimes. Després d'haver obtingut, a l'octubre, un 14,8% –la millor dada dels últims 18 mesos– ara el canal públic s'ha deixat dos punts de cop i ha caigut fins al 12,8%.

Per la seva banda, Antena 3 ha recuperat la segona plaça que ja havia obtingut al setembre en créixer de l'11,5% a l'11,9%, fet que li ha permès superar Telecinco per tres dècimes. El canal de Mediaset ha perdut 0,8 punts i se situa ara en un 11,6%.

Però la gran sorpresa del mes apareix en la quarta plaça, fins ara reservada a La 1 però que, després de molts mesos amenaçada, finalment ha acabat passant a mans de La Sexta. El segon canal d'Atresmedia, després d'un mes excel·lent, ha millorat el rècord històric de l'octubre (6,6%) i s'ha disparat fins al 7,2%. I no només això: Cuatro ha experimentat un creixement encara més gran –del 6,2% de l'octubre ha passat al 7,1%– i s'ha col·locat cinquena, de manera que la televisió pública estatal ha baixat fins a la sisena plaça, amb un 7%, la mateixa xifra que fa un mes.

8TV, després de dos mesos batent rècords, ha afluixat una mica al novembre, però tot i així es manté per sobre del 4%, amb un 4,1%. Pel que fa als canals temàtics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el 3/24 puja tres dècimes i fa rècord històric amb un 1,9%, però tant el Super3/33 (1,5%) com l'Esport3 (1,1%) perden una dècima.

Telecinco segueix manant a Espanya

Al conjunt de l'Estat, Telecinco manté el primer lloc que ocupa des del setembre tot i caure del 15,2% al 14,6%, i avantatja Antena 3 per un punt. El canal d'Atresmedia ha perdut una dècima i se situa ara en el 13,6%. En aquest cas, La 1 conserva sense dificultats la tercera plaça i recupera els dos dígits: ha guanyat una dècima respecte al 9,9% de l'octubre i se situa en el 10%.

Per la seva banda, La Sexta ha batut per segon mes consecutiu el rècord històric en arribar al 8,2% de quota, i supera còmodament Cuatro, que guanya mig punt però es queda amb un 7,5%.

stats