Mèdia 02/10/2014

TV3 oblida el sotrac de l’estiu i lidera el setembre sense oposició

8TV inicia la temporada amb el millor registre mensual de la seva història

Albert Castellví Roca
3 min

BarcelonaDesprés de tres mesos sense liderar i d’haver obtingut a l’agost l’audiència més baixa de la seva història, TV3 ha recuperat l’impuls amb l’inici de la nova temporada: ha guanyat més de tres punts, lidera amb claredat i domina a plaer el rànquing de programes més vistos del mes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

TV3

Obté el segon millor resultat de l’any, amb un 13,3%

La televisió pública havia de demostrar que els mals resultats de l’estiu només havien sigut un accident, i se n’ha sortit prou bé: ha millorat en 3,1 punts el resultat de l’agost, fins a arribar al 13,3% -la segona millor dada de l’any, per darrere del 13,6% del maig- i avantatja en un punt i mig la segona classificada, Antena 3. A més TV3 ha sigut el canal més vist 18 dels 30 dies de setembre, i té una posició de privilegi al rànquing de programes: ocupa els set primers llocs, nou dels deu primers i vint dels quaranta primers. Entre aquests hi ha algunes de les novetats del curs, com El crac (sisè), 300 (dotzè) o el retorn d’ El convidat (setè). Pel que fa a la resta de canals de la CCMA, el 3/24 ha fet la millor dada dels últims dos anys, amb un 1,6%; el Super3/33 baixa una dècima, fins a l’1,7%, i Esport3 es manté en un 1,2%. En conjunt, la Corporació ha obtingut un 17,8%, la millor dada de l’any.

Canals privats espanyols

Antena 3 i La Sexta superen Telecinco i Cuatro per la mínima

Antena 3, que havia liderat a l’agost amb un 12,7%, ha caigut a un 11,8%, però tot i així es manté per davant de Telecinco, que puja sis dècimes i es queda amb un 11,7%. En la lluita de les segones cadenes, també s’imposa la d’Atresmedia per només una dècima: La Sexta ha crescut mig punt i s’ha situat en un 6,3%, mentre que Cuatro ha baixat d’un 6,5% a un 6,2%. Malgrat tot, per grups domina clarament Mediaset, amb un 27,1% per un 22,8% d’Atresmedia.

TVE

La 1, condemnada a lluitar amb Cuatro i La Sexta

L’inici de la nova temporada no ha portat cap bona notícia a TVE. Malgrat el retorn de la Champions i de sèries com Isabel o Águila Roja, La 1 s’ha quedat amb un 6,9% de quota al setembre, la segona pitjor dada de l’any -al març va fer un 6,6%- i molt a prop del mínim històric de l’agost de l’any passat, quan es va quedar amb un 6,3%. De fet, el canal públic ha caigut mig punt en relació amb el mes anterior, i ha quedat només 6 dècimes per sobre de La Sexta i 7 per sobre de Cuatro. El grup de canals de TVE sumen un 12,4%, menys que TV3 sola.

8TV

El canal del Grupo Godó marca el millor registre històric

Amb un 4,2%, 8TV obre la temporada amb la millor dada mensual que ha aconseguit mai. De fet, 8 al dia va fer el dia 18 -coincidint amb el referèndum d’Escòcia i amb l’entrevista de Josep Cuní a Artur Mas- el seu rècord històric, amb 288.000 espectadors i un 11,2% de share.

Resultats a Espanya

Telecinco torna a ser líder però La Sexta supera Cuatro

Pel que fa al conjunt de l’Estat, Telecinco recupera el lideratge que havia perdut a l’agost gràcies a un increment d’1,2 punts, que la deixa en un 14,2%. Antena 3 també puja, però només una dècima, i cau al segon lloc amb un 13,6%. La 1 creix set dècimes, fins a un 10%, i La Sexta avança Cuatro i recupera el quart lloc per la mínima: 7,2% a 7,1%.

stats