Activitats

Tot el que has de saber del SAGA, el saló del videojoc en català

El Saló del Gaming creix amb l’objectiu de consolidar-se com l’esdeveniment de referència del mercat català

3 min
WhatsApp Image 2022 12 04 at 14.14.29

BarcelonaEl SAGA torna amb força. La segona edició del Saló del Gaming arrenca aquest divendres i durarà un dia més que l'anterior (s'acabarà el 3 de desembre). Enguany duplica l'espai, fins a 7.000 m² del recinte la Farga de l’Hospitalet, on ja va celebrar-se la primera edició. El saló, organitzat per la Plataforma per la Llengua, també compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i aspira a ser un referent dins del sector dels videojocs al nostre territori. La fira posa èmfasi tant en l’àmbit educatiu –amb tallers, xerrades i la presència de centres de formació– com en l’àmbit empresarial –amb espais de networking, expositors d’estudis locals amb els seus últims projectes, incubadores i altres institucions–. El SAGA també aposta per fomentar el debat sobre les escletxes del sector (gènere, inclusió i accessibilitat), així com el benestar digital dels videojugadors i el consum responsable.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

El Saló del Gaming no descuida la part més lúdica i, a part de molts punts de joc, comptarà amb activitats molt variades, com ara competicions, premis, exhibicions o una LAN Party. El SAGA tindrà la col·laboració d’altres esdeveniments importants del videojoc a Catalunya com l’IndieDevDay i el RetroBarcelona, que cedirà una zona amb activitats recreatives i jocs clàssics. També hi haurà la presència de clubs i associacions de videojugadors, per fer xarxa entre comunitats catalanes amb diferents objectius i inquietuds, així com l’habitual zona comercial amb artesans i botigues de jocs i marxandatge. Tot, esclar, per conèixer entitats de tots els àmbits del sector del videojoc en català.

Joves gaudint dels videojocs al SAGA 2022

Promoció del català als videojocs

Un dels objectius principals de la fira és promocionar la inclusió de la llengua catalana en el sector dels videojocs, on històricament ha estat poc present. En aquesta direcció es tornen a celebrar els Premis SAGA, que s’amplien fins a set categories i premiaran els millors videojocs de l’any en català per incentivar els creadors a incloure’l. Els guardons estan organitzats per la mateixa Plataforma per la Llengua juntament amb Lúdica i Gaming.cat i s’entregaran el primer dia del saló. En el mateix context també es lliuraran els nous Premis Ludi, impulsats per 3Cat, que premiaran els millors prototips de videojocs d’estudiants.

El SAGA inclourà diversos espais preparats per poder jugar als millors jocs en català dels últims anys i s'hi podran conèixer associacions dedicades a la traducció de títols, com el Projecte Ce Trencada. La fira també busca promocionar el català d’una manera més transversal i incentivar que s'hi creï contingut audiovisual. És per això que inclourà zones com l’Espai Pòdcast, on es podran descobrir noves veus del sector dels videojocs en català. L’organització també aprofita l’ocasió per reivindicar la inclusió del català en la interfície de les tres principals consoles del mercat actual, seguint la línia d’altres sectors on ja s’ha incrementat la presència de la llengua catalana.

Tallers, competicions i altres activitats

Una de les activitats principals del saló seguirà sent les competicions com la LIOP, organitzada per Gamesports Electrònics, que se celebrarà a l’escenari principal del SAGA, on serà locutada en català i retransmesa per streaming. En aquesta edició hi haurà competicions dels jocs League of Legends i Valorant, amb equips d’arreu de Catalunya i amb uns enfrontaments d’exhibició dels finalistes amb l’equip del Barça. A l’escenari també s’hi podrà veure el concurs de cosplay, amb gent disfressada dels seus personatges preferits, i alguna actuació musical. Entre les activitats formatives, a l’Espai Taller i l’Espai Aula s’hi faran més d’una trentena de conferències i taules rodones que comptaran amb la presència de grans professionals del sector.

Un enfrontament a la competició LlOP del 2022

Els que vulguin viure el SAGA d’una manera més intensa podran participar a la LAN Party si porten el seu ordinador o consola, amb la possibilitat d'instal·lar-se fins a 55 hores dins el saló. La LAN Party actuarà com a punt de trobada per als jugadors d’arreu del territori i comptarà amb un segon escenari més petit, l’Arena, des d'on es podran seguir els tornejos més importants.

La Farga també acollirà temporalment l’exposició Nova Pantalla, la primera totalment dedicada a la indústria del videojoc a Catalunya, que ja es va poder veure el 2022 al Palau Robert. Finalment, qui ho vulgui, també podrà descobrir el softcombat, un esport de lluita amb armes d'escuma. Amb activitats per a tots els públics i una aposta contundent, el SAGA inicia partida aquest divendres amb l’objectiu de consolidar-se com el gran esdeveniment del gaming en català.

Cartell del SAGA 2023
  • Lloc: La Farga de L’Hospitalet.
  • Data: 1, 2 i 3 de desembre.
  • Horari: Divendres de 10 h a 21.30 h, dissabte de 10 h a 20 h i diumenge de 10 h a 18 h.
  • Preu: 7 € per l’entrada general d’un sol dia i 15 € pels tres dies. Gratuït per a socis de l’S3 i els participants dels concursos. 40 € per participar en la LAN Party.
  • Lloc web: https://saga.cat
stats