Mèdia 30/05/2015

Vuit condemnats pel cas de la milionària Bettencourt

J.c.
1 min
Liliane Bettencourt, amb Alzheimer, ha sigut representada al judici per la seva filla.

BarcelonaLa justícia francesa va absoldre ahir l’exministre Éric Woerth de l’acusació de tràfic d’influències i abús de la fortuna de la multimilionària Liliane Bettencourt quan era tresorer de Nicolas Sarkozy el 2007. Els jutges consideren que no hi ha proves que Woerth s’aprofités del seu lloc de ministre per condecorar amb la Legió d’Honor Patrice de Maistre, gestor de la fortuna de Bettencourt, la dona més rica de França, accionista històrica del grup L’Oréal. Se sospitava que, a canvi de la distinció, Woerth hauria aconseguit que De Maistre contractés la seva esposa per portar les inversions de Bettencourt.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Per contra, s’ha condemnat De Maistre a 30 mesos de presó per considerar que va abusar de la debilitat de la rica anciana, que ara té 92 anys, pateix d’Alzheimer i ha sigut posada sota tutela dels seus familiars. Però la pena més gran, de tres anys de presó i 158 milions d’euros d’indemnització per danys i perjudicis a Bettencourt, va recaure en el fotògraf François-Marie Banier, que va rebre centenars de milions d’euros de Bettencourt. Martin d’Orgeval -parella de Banier-, Carlos Cassina -gestor d’una propietat de l’anciana a les Seychelles-, l’empresari del sector audiovisual Stéphane Courbit, l’advocat Pascal Wilhelm i dos notaris també han sigut condemnats a multes i a presó.

En la fase d’instrucció també va estar imputat Sarkozy, tot i que l’acusació es va arxivar per falta de proves. La fortuna de l’empresària es calcula que podria arribar als 16.000 milions d’euros.

stats