Mèdia 01/06/2021

WhatsApp recula i no bloquejarà el compte a qui rebutgi actualizar-lo

Fins ara, l'apli havia explicat que els usuaris que no acceptessin les noves condicions perdrien algunes funcionalitats

1 min
La nova actualització de Whatsapp deixa escoltar els missatges d'àudio a més velocitat

BarcelonaWhatsApp ha canviat en les últimes hores el seu discurs i ha decidit que ningú perdrà funcionalitats encara que no accepti la seva nova política de privacitat. Fa així marxa enrere del que havia dit fins ara. "A ningú se li eliminarà el compte o perdrà funcionalitats de WhatsApp el 15 de maig a causa d'aquesta actualització", ha indicat l'aplicació de missatgeria (propietat de Facebook) en una entrada al seu centre digital d'ajuda per a usuaris. Així mateix, al contrari del que havia sostingut abans, WhatsApp va anunciar que no enviarà recordatoris "persistents" als usuaris que rebutgin o ignorin els nous termes.

Inscriu-te a la newsletter Sèries Totes les estrenes i altres perles
Inscriu-t’hi

Fins ara, WhatsApp havia explicat que els usuaris que no acceptessin les noves condicions anirien rebent recordatoris "persistents" i progressivament perdrien algunes funcionalitats de l'aplicació, com la capacitat d'accedir a les llistes de xats per conversar. A més, WhatsApp tenia la intenció d'impedir que els usuaris rebessin trucades i notificacions si després de diverses setmanes seguien sense actualitzar el seu compte, el que de facto significaria tenir-lo bloquejat.

Ara, però, WhatsApp afirma "no tenir planificat que aquests recordatoris siguin persistents o limitar la funcionalitat de l'aplicació". L'actualització de WhatsApp, adquirida per Facebook el 2014, ha generat una gran quantitat de dubtes i de desinformació, especialment sobre si els canvis permetrien a Facebook accedir a dades personals, de contactes o sobre les converses que es mantenen en l'aplicació.

Precisament per la polèmica i la confusió generades, WhatsApp ja va endarrerir a principis d'any la data límit d'actualització, que va passar del febrer al maig. Facebook i la seva popular filial de missatgeria han intentat desmentir diverses vegades que amb les noves normes puguin a accedir al contingut de missatges o trucades, així com a llistes de contactes o grups i a la geolocalització compartida.

stats