Mèdia 27/04/2018

La Xarxa fa un recorregut per la història del jazz

'Tot jazz' és una sèrie documental setmanal sobre aquest gènere musical

Ara
1 min
La Xarxa fa un recorregut per la història del jazz

BarcelonaAmb la intenció de divulgar el jazz entre el gran públic, La Xarxa estrena demà 'Tot jazz', una sèrie documental de 10 episodis que es podrà veure setmanalment. Creada i conduïda pel crític de jazz Jaume Tauler, la proposta s'endinsa en cada capítol en un moment determinat de la història del jazz nord-americà a través dels seus músics més emblemàtics, des de Louis Armstrong fins a Sarah Vaughan i Charlie Parker.

A més de fixar-se en l'àmbit nord-americà, la sèrie també té en compte el punt de vista català. En aquest sentit, el programa mostrarà com el gènere va penetrar a Catalunya a principis dels anys 20 a través de les cobles-orquestra-jazz que tocaven a les festes majors o com els 'hot clubs' van ajudar a difondre el jazz pel territori. En aquest apartat hi jugaran un paper destacat diferents músics i productors del país, com el director de La Locomotora Negra, Ricard Gili; els clarinetistes Oriol Romaní i Pau Casares; el guitarrista Biel Ballester, i el director del Festival Dixieland de Tarragona, Kike Colmenar.

A part d'emetre's a través de les televisions locals, també es podrà veure al canal 159 de Movistar+ i en 'streaming' a través de la web de La Xarxa.

stats