Bon dia 05/05/2023

L'altra coronació

2 min

Desitgem-li sort a l'Osasuna en la final de Copa que aquest dissabte jugarà contra el Madrid. Però, fins i tot en el supòsit que s'imposés la lògica i Felip de Borbó acabés lliurant el trofeu al capità madridista, una temporada en què el Barça guanya la Lliga (i la Supercopa), i el Madrid, la Copa, és més que bona. El Barça encara és a mig camí de la seva lenta reconstrucció esportiva i l’adeu de Mateu Alemany i la seva possible substitució per Deco no són bones notícies de cara al futur immediat.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Ara, tothom sap que la data en vermell al calendari no és avui sinó dimarts que ve i dimecres de l'altra setmana, quan el Manchester City s'enfrontarà al Madrid a la Champions. A falta d'alegries europees pròpies, els barcelonistes s'han de tornar a encomanar al City per veure si és possible destronar el campió europeu i, després, assistir a l'única coronació anglesa que veritablement interessa aquest any, que és la del City de Guardiola com a guanyador de la Champions, en una temporada que pot acabar amb triplet.

Perquè la coronació d'aquest dissabte a Westminster ens agafa molt descreguts en qüestió de contes de reis i reines consorts en general, i molt cansats d’aquests Windsor en particular. L’enterrament de la seva antecessora i mare, Elisabet II, va tenir almenys l’interès d’un final d’època que havia durat més de setanta anys. L’inici d’aquesta, protagonitzada per un hereu de biografia tibada, no gaire agraciada i amb episodis tràgics i còmics transmesos en obert durant repetitives temporades, proporciona més curiositat pel cerimonial d’altres temps que interès i empatia amb el personatge.

Carles III no està gaire dotat per a la seducció pública i, encara que la coronació té una càrrega religiosa, gairebé sobrenatural, sembla difícil que pugui fer alguna diferència en com el percebrem a partir d’ara. 

Antoni Bassas és periodista
stats