23/01/2022

Les blaugranes celebren la vida

1 min

Les jugadores del Barça van mantejar la jugadora de l’Atlètic de Madrid Virginia Torrecillas, que ha tornat a jugar a futbol després d’haver superat un tumor cerebral que li van trobar fa un parell d’anys.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

La imatge de la celebració, amb la matalassera volant per damunt del cap de les blaugranes, ha corregut per tot arreu acompanyada per comentaris de reconeixement a l’esportivitat del gest. És normal. Estem mancats d’exemples públics de companyonia, d’amabilitat i positivitat, i és reconfortant que l’esport, tan professionalitzat ell, tan donat als posats agressius fins i tot en la celebració d’un gol o d’una cistella, somrigui i continuï assortint-nos amb mostres creatives d’humanitat. Les blaugranes acabaven de clavar un 7 a 0 a les matalasseres i l’homenatge se’l va endur una rival derrotada a la final, com si fos més important celebrar la vida que celebrar la victòria.

Em va recordar el gest de Carles Puyol l’any 2011 a la final de Wembley, quan va renunciar a ser ell qui rebés la Copa d’Europa, com li corresponia pel braçalet de capità, i va deixar aquest honor, que l’hauria fet sortir una altra vegada a tots els àlbums de fotos històriques, a mans d’Éric Abidal, que també acabava de superar un càncer.

L’esport multiplica per bé o per mal tot el que toca, i el gest de les campiones blaugranes té aquest alt valor pedagògic de normalitat que s’encomana, just ara que les futbolistes estan mostrant a les nenes com trencar un de tants sostres de vidre.

stats