22/12/2021

Boníssim Nadal

2 min

Passeu, seieu, sí, sí, bon Nadal. No, no us tragueu les jaquetes i les bufandes. Hem de tenir les finestres obertes, val més que us abrigueu. Vostè, besavi, què prefereix que li toqui? Pota o finestra? Seure a la pota de la taula o al costat de la finestra? Finestra? No prefereix la pota de la taula? Miri que la finestra estarà oberta, que diu l’Argimon que ventilem, eh? Apago la calefacció. Total no es nota amb el corrent d’aire. 

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Sí, aquest any és una mica diferent. Al plat hi teniu una tasseta de caldo de bric (em va tocar a la bossa aquella que et donen a les curses) i un test d’antígens. El test d’antígens s’ha emportat el pressupost, aquest any, per això l’he embolicat de regal. Tots són d’escopir menys el seu, tieta Pura, que ja no en quedaven més. El seu és de nas. A vostè li és igual, tot el dia se l’està furgant, no li ve d’aquí, sempre busca petroli, vostè. Va, a fer el test, que si hi ha algun positiu el confinem i s’estalvia el vers dels nens. Que d’on he tret els tests d’antígens? Que si tinc un camell de tests d’antígens? Potser sí. Diguem que els he comprat al mercat negre. La peixatera els venia de sotamà. Els tenia al costat de les gambes. Gambes, preu S.M. Tests d’antígens, preu S.M. Si algú en vol podem parlar-ne. Ara, baratets no són, eh?

Xarrupeu ràpid, que de seguida portaré els torrons. No, no hi ha capó. Al preu que va la llum si el poso una hora al forn ja no puc encendre els llums de l’arbre. I voleu llums de l’arbre, no? Doncs apa, els torrons, que alimenten molt, porten moltes calories i ens aniran bé amb el fred que fa. Apa, bon Nadal. Adeu. Diu l’Argimon que no fem sobretaules. I com vol que les fem amb les finestres obertes? Besavi, que no es troba bé? Vaja, el besavi està blau com un barrufet. No ha agafat el covid, però ha agafat una pulmonia. Ràpid, porteu-lo a l’hospital abans del toc de queda. Adeu, fins l’any que ve. Quina il·lusió que m’ha fet veure-us.

Empar Moliner és escriptora
stats