27/09/2023

Les mares dels científics de l’agència espacial de l’Índia

2 min
Imatge de la superfícia lunar des de la sonda índia Chandrayaan-3

Filla, soc la mama, com que no m’agafes, t’envio una nota de veu, i no em posis a velocitat doble per sentir-me, que no vull fer veu d’esquirol. Estic molt enfadada. Ho he llegit a l'ARA, no em vulguis enganyar, saps que no suporto les mentides, mentides a la mama sí que no. “L'Índia perd la sonda que va enviar al pol sud de la Lluna”, hi deia. I que sàpigues que totes les altres mamis també estan subscrites a l'ARA i han compartit l’enllaç al xat “Mamis i papis de científiqu@s de l’agència espacial de l’Índia”. O sigui, filla: m’he hagut d’assabentar per la premsa que heu perdut la sonda? Que la Chandrayaan-3 va entrar en mode hibernació per la “dura nit lunar” i no s'hi ha pogut restablir la comunicació? És molt fort. No tinc paraules. Ni “dura” ni “duro”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Estic segura que és culpa teva. On la deus haver deixat? Abans-d'ahir vas perdre les claus (i te les vaig trobar jo); després, no trobaves els apunts amb les coordenades de la nau. I què et vaig dir? “Què t'hi jugues que te’ls trobo!” Ahir vas perdre la T-10 i en vam haver de comprar una altra, i avui has perdut la sonda. La mami del Santosh Vadawale ha enviat una nota de veu que deia: “El vehicle opera amb llum solar i la bateria s'havia de mantenir a un nivell mínim per poder tornar a recarregar-se”. A qui li tocava recarregar? És que no ho vull saber! ¿Una persona que no carrega el mòbil carregarà una nau? És que m’encenc. I una altra cosa. Les fotos que ha enviat el papi de l’Arundathi? Quina vergonya. Tota la nau plena de pols lunar... No podeu passar-hi un drap? No em vinguis amb l’excusa que no hi ha gravetat i se’n va volant, que ja ens coneixem.

Passa’m les coordenades de la nau, aviam si entre totes us la trobem, però això no pot seguir així. El desordre acabarà amb vosaltres. Però què dic? Si les coordenades també les deveu haver perdut! Les haurem de calcular nosaltres, sortint de body pump! És l’últim cop que us salvem el cul. Ho dic sempre. Un dia perdràs el cap. Doncs mira, el cap no, però la nau espacial sí. Avisa si vens a sopar.

Empar Moliner és escriptora
stats