21/07/2021

Emocions de cuiners i cambrers

1 min

He vist de la vora les emocions dels guardonats amb el Premi Nacional de Gastronomia. A Javier Oliveira, cambrer del Via Veneto, escollit per l’Acadèmia com a millor cap de sala del 2021, se li va trencar la veu quan va esmentar la seva família. I és que el premi a un cap de sala compensa la quantitat de focus que tenen els xefs, comparats amb l’escàs reconeixement que tenen uns professionals que, segons com tractin el client, poden arruïnar la feina del millor cuiner. Quan va baixar de l’escenari amb el trofeu del Premi Nacional de Gastronomia, el cuiner Jordi Vilà li va comentar a Carme Ruscalleda que esperava que el premi no li fes baixar l’exigència. Però aquest risc només se sol presentar quan només escoltes les lloances, i uns cuiners com Jordi Vilà i la seva dona, Sònia Profitós, segur que continuaran honorant el receptari de la cuina catalana.

Antoni Bassas és periodista
stats