TOVALLONS NEGRES

Salvar el ministre Borrell

Que diguin que són falses, les imatges, té una part bona. Demostra que els fan vergonya

El ministre socialista d’Afers Estrangers, Josep Borrell, és al càrrec per fer el mateix que el ministre d’Afers Estrangers del PP, Alfonso Dastis: per dir que les càrregues policials de l’1 d’Octubre són falses. Però en Dastis, això ho hem de dir a favor seu, tenia una mica més de vergonya o potser no se li n’anava tant l’olla. En Borrell no en té gens, de vergonya, o bé, admetem-ho, se li’n va l’olla. S’ha envalentit després d’aquell “¡Me ha escupido!”.

Josep Borrell: "Els famosos 1.000 ferits de l'1-O" van ser 'fake news'

Que diguin que són falses, les imatges, té una part bona. Demostra que els fa vergonya el que els altres puguin dir-ne. La gent que pega a indefensos –o la gent que ordena pegar a indefensos– sempre hi ha un moment que no es vol enfrontar a allò que ha fet. Ara bé, en Borrell hauria de fer com en Dastis. Fer aquella cara de vergonya i no donar detalls. Però n’ha donat. Ha dit que les imatges són en realitat “la policia autonòmica reprimint manifestacions de bombers” i que algunes s'havien produït al “Xile de Pinochet”.

La gent que pega a indefensos –o la gent que ordena pegar a indefensos– sempre hi ha un moment que no es vol enfrontar a allò que ha fet

Quines, concretament? Ens aniria bé per comprovar que, efectivament, la policia pinochetista i la policia espanyola porten el mateix uniforme. Ens aniria molt bé per comprovar que a Xile hi ha pobles que s’assemblen molt als catalans. Aiguaviva, Puig-reig, Sant Esteve Sesrovires. I també ens aniria bé per comprovar que la moda, a Xile, entre els anys setanta i noranta, ves per on, era molt similar a la moda dels anys que estem vivint ara. I que els xilens, ves per on, mentre els pegaven, cridaven en català.

L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'La bravata de l’escorpí Borrell'

Pel que fa als mossos reprimint bombers, aquí ha estat encara més fi i ens obliga a revisar el protocol de les proves d’accés al cos. El cos de bombers és ple de iaies, iaios i fins i tot persones en cadira de rodes o caminador. No crec que tinguin gaire habilitat per enfilar-se per una escala a salvar en Borrell de les flames, francament.

Més continguts de