17/10/2011

El fill predilecte del rei Fahd

2 min

Amb emoció llegeixo el titular "Un príncep saudita atraca el seu iot ostentós a Barcelona i lloga un cine per a ell". El príncep es diu Abdalaziz bin Fahd bin Abdalaziz Al Saüd i, segons el diari, és a Barcelona "d'incògnit". També, segons el diari, era un dels fills "predilectes" del rei Fahd, perquè ja se sap que aquesta mena de reis tenen sempre fills predilectes i fills no tan predilectes.

Que s'hagi fet tancar un cinema ho entenc. Jo també ho faria si fos la filla predilecta del rei Fahd. Si et fas tancar un cinema per a tu sol no suportes l'olor de crispeta, ni els comentaris dels altres parroquians, que miren les pel·lícules com qui fos a casa mirant la tele i no poden evitar anar comentant tot el que passa (encara que vagin sols). Però és que també s'ha fet tancar la zona d'oci de Diagonal Mar. I també ho entenc. Es perdrà la visió d'alguna Jenniffer, però no haurà de fer cues per pujar al cotxe de bombers que va amb un euro i que es troba a la porta d'una botiga de roba. Però és que també s'ha fet tancar "una llibreria del centre" i això sí que em costa més d'entendre. Quina llibreria? ¿L'Excellence, dedicada a l'autoajuda? ¿Potser tenia ganes de comprar-se l'edició catalana de Qui s'ha endut el meu falàfel ? ¿Potser volia El mètode Dukan ? Aleph , de Paulo Coelho?

Em poso molt tonta si m'imagino Abdalaziz bin Fahd bin Abdalaziz Al Saüd (el fill predilecte del rei Fahd) tot sol remenant les novetats de La Central, o de la Casa del Llibre, o de la Jaimes o de la Bertrand. Quina emoció si me l'imagino agafant Jo confesso del prestatge i pagant-lo. Quin goig sexual si el veig preguntant-li a la llibretera si tenen alguna cosa de l'autor de Pa negre (la pel·lícula que potser va veure tancat tot sol al cinema).

stats