19/01/2022

El joc del corona-rasca!

2 min

Llegeixo que augmenta la demanda de tests d’antígens ara que n’ha baixat el preu. I no m’estranya. Jo he enviat en Benson a la farmàcia, avui, perquè me’n comprés un paquet de cinc, que val catorze euros. De seguida me n’he fet un, perquè ja fa dies que estic com una rosa, però dono positiu. El que he fet servir avui té el capciró de l’escombreta més gros. Sembla una torxa. Però, al contrari del que hom pot suposar, és molt més pràctic aquest que els que són més prims. Deu ser que per a mi, ara, fer el test és com per a un preescolar treure’s un moc amb el ditet. Una cosa natural. M’estic contenint, perquè si em deixés anar em convertiria en una ludòpata dels tests i ara ja me’n faria un altre.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Per això, i tenint en compte que hi ha famílies que des de Nadal que estan confinades (primer un dels progenitors, després el plançó número u, després l’altre progenitor i, quan semblava que el plançó número dos se n’escapava, patapam) i que han gastat i gastaran en tests el que no està escrit, jo proposo a la Generalitat una mena de rasca-rasca coronavíric.

És hora de jugar. Si et compres el paquet de cinc pot passar que a dins t’hi trobis una sorpresa. Alto, no ho menyspreem. Als adults, les figuretes sorpresa –ja sigui el rei del tortell o el tractor de l’ou Kinder– ens fan il·lusió, de la mateixa manera que ens fan il·lusió unes galetes que hi ha de Lady Gaga. Llavors, si fas el test i et surt positiu, tens un bonus de fidelitat per a la següent capseta. Però si et surt negatiu, al darrere pots rascar les tres caselles i, si et surten tres fruitetes iguals, tens dret a anar al CAP sense demanar hora i sense por de ser jutjat.

Si una família aconsegueix coordinar el confinament i, per exemple, són positius tres de quatre, simultàniament tindran dret a test de saliva.

Empar Moliner és escriptora
stats