18/07/2023

Lladres!

2 min
L'ÚLTIMA FORMACIÓ D'AL TALL  
 Robert Moreno, Jordi Reig, Vicent Torrent, Xavier Ahuir, Manuel Miralles (drets), Enric Banyul i Maribel Crespo (ajupits). A L'Auditori de Barcelona tindran la companyia d'una colla de convidats especials.

La setmana passada vam fer-nos ressò de la bona notícia. El conseller de Cultura de Vox de Borriana va trepitjar la biblioteca municipal! D’acord, va ser per intentar endur-se’n diverses revistes molt perilloses, com la Cavall Fort, l’Enderrock o la Sàpiens, però el gest és el que compta i potser s’hi aficiona. Ara en tenim una altra, de bona notícia, també protagonitzada per la coalició voxpepera, també en terres dels meus avis. L’alcaldessa de Torrent (Horta) va llegir el nom d’un auditori. I no només això, que seria poca cosa, culturalment parlant. En haver copsat perfectament a qui es referia, va redactar (o va fer redactar) un text. Escriure, el que sigui, és una porta a la saviesa. Estic desitjant que Vox i el PP ens governin ben aviat, amb mà de ferro.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

L'auditori duia el nom de Vicent Torrent, que va ser fundador del grup de música, històric, Al Tall (properament, Al Tajo), cosa que, segons ella, no queda bé. A la redacció hi diu que volen "acabar amb el greuge comparatiu respecte a altres persones del món de la cultura torrentina i valenciana", perquè hi ha moltes altres persones que "han investigat el nostre llegat musical i que són igualment mereixedores de reconeixements semblants".

I tant, sí senyora. Jo faria el mateix, si fos ella. Si jo trobo que al meu balcó hi falten geranis, el primer que faig és fotre daltabaix les buguenvíl·lies. Si tinc un bar i considero que hi ha poques patates fregides, eliminaré de la carta la carn i les gambes, perquè les patates fregides també han fet molt per a la nostra dieta. Espero amb candeletes el nom del substitut de l’autor de la cançó Lladres. Qui serà? Julio Iglesias? Rita Barberá? Friso. Però sisplau: si no saben què fer amb la placa amb el nom eliminada, jo la compraria. Una placa no és gens cremable, com un llibre. I tampoc es tracta de fer-ne una falla, que encara la indultarien.

Empar Moliner és escriptora
stats