14/02/2022

El llit per fer collit

2 min

Estic llegint amb delectança el reportatge sobre els autònoms a l’ARA, quan m’apareix un bàner d’aquests de publicitat. És de l’empresa Alibaba.com. No he comprat mai per internet, però no puc evitar fixar-me en totes les coses que m’ofereixen i que no sabia que existien. “Joc de pany d’embotir de llautó per a dormitori, 85 mm, personalitzat, mostra de franc, per a porta de fusta”. “Divisor de calaix de bambú expandible”. I “Mobles de luxe de dormitori real de Turquia”. Com que clico al damunt de la foto del dormitori real de Turquia, a continuació m’apareixen tot de dormitoris, que ja no són de Turquia, només. I llavors m'adono que allò que anomenàvem “llit de matrimoni” ha canviat molt.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

N’hi ha uns que al costat esquerre hi tenen acoblada una mena de gandula. Una chaise longue amb una forma que recorda aquella de Le Corbusier. Està feta del mateix material que el matalàs, perquè llit i gandula són un tot (la cambra que has de tenir per encabir-hi aital moble ha d’haver estat construïda pels manobres de Versalles). Ja entens que l’adminicle és per veure la tele o per llegir. De fet, en una altra de les fotos hi ha una noia estirada, en shorts i depilada d’aixelles. Ho sé, això de les aixelles, perquè està ajaguda com la maja de Goya (tot i que pesa 40 quilos menys que ella). Entenc, doncs, que si estàs al llit i vols veure la tele o llegir o escriure, fas la croqueta i et trasllades a la gandula. Però llavors, no et pots tapar. Si no volguessis veure la tele o llegir o escriure a dins del llit, ja ho faries al sofà.

A menys que, esclar, la gandula tingui una altra funció. Potser la gandula està enganxada al llit per si sou més de dos. Per si voleu fer collit amb el fill adolescent, que es taparia amb una manta a part, o per si heu convidat a fer la migdiada allò que se’n diu “un tercer”. 

Empar Moliner és escriptora
stats