Tovallons negres 19/10/2022

Una notícia pertorbadora!

2 min

Llegeixo a l’ARA la notícia i no me’n sé avenir. Ho haig d’aprofitar com sigui! “El preu de la llum al mercat majorista serà aquest dimecres el més barat de tot l'any i, per primer cop des que va entrar en vigor la denominada excepció ibèrica , el 15 de juny, la compensació a les centrals de cicle combinat pel topall al preu del gas no suma al preu final mitjà, sinó que resta”.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

Jo només he entès la primera part de l’enunciat, on hi destacava la paraula barat. Quan els meus ulls han arribat a tot això de l’excepció ibèrica i el cicle combinat i el topall ja estic tota jo dispersa perduda. Només entenc que la llum és avui més barata que mai i haig d’aprofitar-ho, com quan diuen per la tele que comencen les rebaixes o que és el dia sense IVA. Tenim una mena de Black Friday elèctric i no me’l penso deixar perdre! Salto del llit i no ho faig com cada dia, a les fosques. Què carai! Un dia és un dia! Encenc el llum, com abans! Vaig cap a la cuina i penso: “Avui faràs alguna cosa al forn, que és l’electrodomèstic més car”. Per exemple, una pizza! Quin luxe! Em faig el cafè amb llet (i escalfo la llet al microones!) i poso el got al rentaplats. Sí, sí, sí. Faré un rentaplats. I avui no posaré el programa ecològic. Posaré el de les olles, que és més llarg.

Desenfrenada com estic, agafo el cossi de la roba bruta i... a fer una rentadora sense mirar quina hora és! I no faig assecadora, perquè no vull tirar la casa per la finestra. Em dutxo sense reparar en el temps. En sortir, m’eixugo els cabells amb l’assecador, que no fa sol! Poso una olla a escalfar i encenc el llum de la campana extractora. Perquè sí. I calla que no encengui també la làmpara del costat del sofà, només per fer caliu! Ha, ha, ha! Estic boja! No em feu cas! Agafeu-me!

Empar Moliner és escriptora
stats