27/07/2022

'Plate spinner'

2 min

Passa amb la sordesa, per exemple. Com que comences a no sentir-hi bé, poses la música més forta, i la música més forta fa que et quedis més sord, i com que et quedes més sord, poses la música més forta. I així fins al desastre final.

Inscriu-te a la newsletter Pensem Les opinions que et fan pensar, t’agradin o no
Inscriu-t’hi

També passa amb el menjar calòric. Si esmorzes pizza, t’atipes molt, i per dinar no et ve de gust verdura i poma, et ve de gust, si de cas, una tapa, però llavors per berenar no vols un iogurt, sinó que vols un entrepà. I com que cada cop menges més coses que atipen, l'única cosa que et ve de gust són coses que atipin.

Passa amb el gat que miola a mitja nit a la finestra perquè vol entrar. Penses que no l'hi obriràs, perquè, si no, s’acostumarà a miolar cada nit, i, per tant, aguantes, estoicament, els miols. Però al cap de deu minuts ja no pots més i l’obres. I, per tant, la nit següent el gat sap que pel cap baix ha de miolar deu minuts. I tu et dius que no, que no l’obriràs. I n’aguantes quinze per acabar-lo obrint. I així fins al col·lapse.

Passa amb les mentides. Dius una mentida com a excusa, però, llavors, has de dir una mentida més grossa que tapi la mentida primigènia, i una bola descomunal que apuntali la mentida grossa i si ho deixessis de fer tot s’esfondraria i se sabria que ets un mentider. Perquè no se sàpiga que ets un mentider has de continuar dient mentides, si ja no les dius, seràs un mentider.

I passa, esclar, amb el canvi climàtic. Com que hi ha canvi climàtic fa més calor i com que fa més calor engeguem més els aires condicionats, però si engeguem més els aires condicionats foradem encara més la capa d’ozó i llavors necessitem encara més aires condicionats que foradaran encara més la capa d’ozó i faran que tinguem més calor i necessitem més aires condicionats.

Empar Moliner és escriptora
stats