País Valencià 10/12/2020

La jutge del cas Erial embarga mig milió d'euros de Juan Cotino, mort a l'abril

Pretén garantir la recuperació dels diners que l'exvicepresident valencià hagués pogut defraudar

Ara
1 min
Juan Cotino, exvicepresident del Govern valencià, expresident de les Corts Valencianes i exdirector general de la Policia

ValènciaLa jutge del cas Erial, en què està inculpat l'expresident de la Generalitat Valenciana Eduardo Zaplana, ha embargat béns de l'ex director general de la Policia Nacional i exvicepresident del Consell Juan Cotino, mort a l'abril per coronavirus, per garantir la recuperació dels diners que hauria pogut defraudar. L'import dels béns retinguts és de mig milió d'euros.

El cas Erial es va obrir per investigar el suposat cobrament de milions d'euros en comissions irregulars, dels quals s'haurien apoderat l'expresident i els seus col·laboradors mitjançant pagaments irregulars aconseguits a canvi de les adjudicacions de la gestió de les ITV i del pla eòlic del País Valencià.

Juan Cotino estava imputat per presumptament haver portat personalment més de 640.000 euros a Luxemburg per crear dues societats que van servir per al dipòsit de suposades comissions obtingudes per Eduardo Zaplana.

La mort del també expresident de les Corts Valencianes extingeix la seva responsabilitat penal, però això no impedeix que es decomissin béns que pertanyien a l'inculpat per, eventualment, recuperar els diners defraudats en una futura sentència.

stats