País Valencià 15/03/2016

"És molt gros tot, eh! El PP ho té molt cru, tia": una nova conversa apunta al blanqueig del PP de València

L'exregidora María José Alcón parla amb la seva germana sobre com el partit suposadament blanquejava diners camuflant-lo com a donacions legals

Salva Almenar
2 min
María José Alcón, exregidora de Rita Barberá

ValènciaL'agenda del Partit Popular de València segueixen marcant-la els tribunals. L'aixecament del secret del sumari de la peça separada del cas Imelsa que investiga un presumpte blanqueig de capitals en el grup municipal popular ha deixat al descobert diversos testimonis que relaten la forma en què el partit hauria aconseguit convertir en diner de curs legals uns 50.000 euros de procedència desconeguda.

Un dels informes aportats al sumari del cas, al qual ha tingut accés l'ARA, recull una conversa mantinguda per l'exregidora i llavors assessora del grup municipal María José Alcón amb la seva germana en què aquesta li explica com el partit estaria blanquejant diners negres.

A continuació, reproduïm de manera íntegra la telefonada enregistrada el 17 d'abril de 2015 que té com a protagonistes a María José Alcón i la seva germana Cristina:

Cristina: Escolta, María José, tu com vas actuar? Com has quedat amb els fons d'inversió? Vas posar els diners, no els vas posar? Com has quedat?

María José: Mira, li he dit a Dolores que m'havien sorgit uns imprevistos i que ja li telefonaré. De totes formes, tu tens firma meva.

Cristina: No tinc firma teva, Yoyes.

María José: Juanjo en té, o la mamà en té. La mamà en té.

Cristina: Jo no tinc firma teva.

María José: Juanjo sí. A Juanjo li vaig dir que em fes una transferència d'eixos 1.000 euros que han blanquejat en el partit. De tot el diner negre que tenen, o sigui em van donar tots els bitllets de 500 i jo havia de fer una transferència legal des del BBVA de 1.000 euros. Que els blanquegen així. D'on vénen aquests diners? Doncs d'una donació d'un regidor que procedeix d'aquest compte corrent, d'una transferència bancària i tal... És molt gros tot, eh! El PP ho té molt cru, tia.

Cristina: Ja, ja...

María José Alcón: Jo no sé, no sé què passarà perquè els lletjos que em fa aquesta dona... Fixa't, en comptes de ser un espai de confort, tot el desig que jo tenia, com que hi ha tanta hostilitat...

A banda d'aquesta conversa, en el sumari també apareixen més enregistraments reproduïts entre la mateixa Alcón i l'exgerent d'Imelsa Marcos Benavent –també conegut com el 'ionqui dels diners'–, i entre l'exregidora del PP i el seu fill Vicente Burgos Alcón.

stats