Pressupostos Generals 2023
País Valencià 07/10/2022

Ribó veu "inacceptables" els PGE per a 2023 i critica el "greuge comparatiu" amb Barcelona o Madrid

L'alcalde de València demana que s'atenguin les reivindicacions històriques de la ciutat

Ara
2 min
L'alcalde de València, Joan Ribó, i la gerent de l'Autoritat del Transport Metropolità de València, María Pérez, presenten al ministeri d'Hisenda una declaració institucional reclamant inversions per al transport públics de l'àrea metropolitana.

ValènciaL'alcalde de València, Joan Ribó, s'ha mostrat crític amb els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) pel 2023, qualificant-los com "inacceptables i insuficients" i condemnant el "greuge comparatiu" amb altres ciutats com Barcelona o Madrid. Ribó ha exigit al govern una "millora en el tractament dels valencians i valencianes" i que s'atenguin "d'una vegada per totes les reivindicacions històriques de València". L'exemple que ha utilitzat Ribó per manifestar el seu desencant ha estat la partida dels PGE prevista per a l'Autoritat del Transport Metropolità de València, que per a l'any vinent serà de 38 milions, mateixa quantitat que l'any anterior. "Això és totalment inassumible en una situació d'emergència climàtica i inflacionària i amb els preus totalment disparats", afirmava Ribó.

Respecte al "greuge comparatiu" al qual ha fet al·lusió l'alcalde de València, Madrid ha rebut, per al mateix àmbit, 127 milions d'euros, pels 109 de Barcelona o els 47 de Canàries. També s'ha mostrat força preocupat per l'operació del Túnel passant que pretén "alliberar de volum d'activitat la xarxa ferroviària" i aconseguir que l'estació terminal deixi de ser un "embut".

Vides paral·leles

D'altra banda, la vicealcaldessa i secretària general del PSPV, Sandra Gómez, ha valorat els PGE positivament, recalcant que suposen "una inversió històrica en matèria ferroviària" i que "garanteixen el començament de les obres del canal d'accés". Segons Gómez, les partides destinades a la ciutat de València entren dins d'uns pressupostos "reals i realistes que tornen a complir amb els valencians i no els comptes ficticis que presentava el PP i que mai van beneficiar València", rematava. En el total dels PGE, el País Valencià rebrà un 9,4% de les inversions estatals, xifra que només augmenta una dècima respecte al curs econòmic anterior.

stats