Eleccions municipals 2023
País Valencià 20/09/2022

L'alcalde de València, Joan Ribó, optarà a un tercer mandat

El dirigent de Compromís es disputarà el càrrec amb la candidata del PP, María José Català, i amb la socialista Sandra Gómez

Ara
2 min
Joan Ribó: “Aspire a convertir València en la Viena del Mediterrani”

ValènciaL'actual alcalde de València i dirigent de Compromís, Joan Ribó, ha anunciat aquest dimarts el seu desig de tornar a encapçalar la llista electoral de la coalició valencianista l'any vinent i optar així a un tercer mandat.

Ribó ha triat l'assemblea de la ciutat de València per fer pública una decisió sobre la qual havia reconegut tenir seriosos dubtes atesa la seva edat (75 anys). De fet, havia posposat l'anunci al coneixement del resultat d'una prova mèdica a la qual ha estat sotmès recentment.

Alguns dels elements que haurien influït en el pas endavant de Ribó han estat el fet que Compromís no comptés amb un relleu clar a la ciutat, així com l'afebliment que ha suposat per a la coalició la imputació i posterior dimissió de l'exvicepresidenta del govern valencià Mónica Oltra.

Ribó va arribar a l'alcaldia de València el 2015 després de derrotar la candidata del Partit Popular Rita Barberá, que portava 24 anys en el càrrec. En el seu primer mandat va governar en coalició amb el PSPV i la marca local de Podem i, en el segon, quan Compromís es va convertir en el partit més votat, només amb els socialistes. El del 2019 va ser un resultat ben ajustat, ja que el bloc conservador es va quedar a només 255 vots d'igualar els sufragis aconseguits pel PSPV i Compromís, després que Unides Podem quedés fora del consistori a diferència del 2015, quan va obtenir tres representants. Ara fa tres anys, el PP va aconseguir 8 regidors, Ciutadans 6 i Vox 2, un total de 16 representants, un menys que la unió de Compromís i PSPV.

Previsiblement, l'escenari del 2023 serà molt semblant al del 2019, i els principals oponents de Ribó seran la dirigent del Partit Popular María José Català i la socialista i actual vicealcaldessa, Sandra Gómez, amb qui Ribó manté una relació de col·laboració però també de disputa pública pel lideratge del govern progressista de la ciutat.

stats