País Valencià 03/03/2015

Rita Barberá assegura que la paraula 'caloret' existeix

El mot inventat per l'alcaldessa de València no apareix en els diccionaris normatius ni tampoc en el de les entitats secessionistes com la RACV

Europa Press / Ara
2 min
L'alcaldessa Rita Barberá, en el balcó de l'Ajuntament moments després de la segona 'mascletà' de Falles. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaL'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha defensat aquest dimarts que la paraula 'caloret' que va usar durant la seua intervenció en la 'crida' de les Falles existeix i ha instat a acudir a diccionaris i alguns textos legals per comprovar-ho. Així mateix, ha considerat "exagerada i desproporcionada" la polèmica sorgida després del seu discurs. "'Caloret' existeix. La paraula existeix. Si aneu al diccionari i determinats textos legals, 'caloret' existeix. Així que no sé també qui s'ha passat de llest", ha indicat la primera edil respecte a l'ús que va fer d'aquest terme.

Malgrat les declaracions de Barberá, la realitat és que la paraula 'caloret' no apareix en cap diccionari; ni en el de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua ni en el 'Diccionari General de la Llengua Valenciana' impulsat per la secessionista Reial Acadèmia de Cultura Valenciana.

La responsable municipal s'ha referit a aquest assumpte després de visitar la remodelació del Poliesportiu de la Rambleta, preguntada per l'opinió que li mereix que algú haja registrat la marca 'caloret'. "No tinc ni idea del tema aquest. Algú em diu per ací que els drets els tinc jo i aquest és un tema del que si s'ocupa algú s'ocuparà la meua família. Jo no m'ocupe de res d'això", ha exposat.

Així, Rita Barberá ha agregat que no té "ni idea" d'aquest assumpte i ha demanat que no se li faça "cap cas" perquè no ha entrat en aquest debat. "No em facen cap cas en el tema aquest perquè no hem entrat a debatre el tema aquest", ha assegurat.

D'altra banda, respecte a la polèmica oberta per l'ús de 'caloret' ha declarat que li sembla "exagerada i desproporcionada". No obstant açò, ha assenyalat que "és evident és que en falles els valencians són així, sorneguers" i que "li traiem punta a tot".

stats