Tremp tanca de nou equipaments i parcs per la complicada situació sanitària

Se suspenen les activitats culturals i esportives i s'anul·len algunes classes presencials

L' Ajuntament de Tremp, amb l'acord tant del govern com de l'oposició, ha acordat prendre un seguit de mesures addicionals per frenar el brot de covid-19 que afecta el municipi. Des del consistori han indicat que, de mitjans de novembre, la situació epidemiològica de la ciutat de Tremp és complicada. A banda del brot detectat a la residència Fiella, les dades de contagis entre la població són dolentes.

Davant d'aquesta situació, l'Ajuntament de Tremp ha decidit que a partir d'aquest dimecres 2 de desembre i fins al 14 de desembre es reprendran les classes telemàtiques a l'Escola Municipal de Música, és a dir que se suspenen les que es feien de forma presencial. També se suspenen o s'ajornen les activitats previstes a l'Espai Cultural La Lira, es tanquen els equipaments esportius, se suspenen els entrenaments i les activitats d'esport guiat (tot i que algunes es reprendran de forma telemàtica), es clausuren els parcs infantils i la biblioteca pública Maria Barbal tornarà a oferir només servei de préstec.

Des de l'Ajuntament han remarcat que "aquestes mesures es prenen, no perquè els equipaments o serveis siguin focus de contagi, sinó perquè cal evitar en tot moment la mobilitat i les trobades entre persones". Així mateix l'alcaldessa, Maria Pilar Cases, ha fet una crida a la consciència col·lectiva demanant que "no feu reunions innecessàries, intenteu consumir als bars i restaurants per emportar, empreses trempolines faciliteu el teletreball o els torns, participeu del cribratge poblacional per a detectar casos. Posem-hi tothom de la nostra part".

Recordem que aquest dilluns s'ha iniciat un cribratge poblacional voluntari i gratuït a diverses poblacions de l'Alt Pirineu, entre elles Tremp. En aquest cas, es fa al pavelló del Casal i s'està fent una crida a la ciutadania perquè hi participi, especialment els més joves. Pel que fa al brot a la residència Fiella, des de Salut han indicat que a hores d'ara hi ha 113 residents i 31 professionals positius.

El + vist

El + comentat