Creixen amb força les reserves per al primer cap de setmana sense confinament comarcal i per Setmana Santa

Les estacions d'esquí d'FGC venen 4.000 forfets en quatre dies

ARA Pirineus
2 min
Una treballadora d'un hotel de Cerdanya prepara una habitació

L'obertura del confinament comarcal ha retornat l'esperança al sector turístic després d'uns mesos amb un nivell d'activitat pràcticament inexistent. "La situació que tenim no és la que necessitaríem, però és un pas endavant", afirma el director general de Turisme, Octavi Bono, en declaracions a l'ACN. Les "ganes de viatjar" del mercat català s'han traduït en un augment de les reserves, especialment a cases rurals i allotjaments de zones de l'interior de Catalunya i d'alta muntanya. Moltes d'aquestes reserves estan previstes per Setmana Santa.

Així, a Cerdanya, els hostalers preveuen superar el 50% d'ocupació aquest cap de setmana. Tot i l'augment de les reserves per la fi del confinament comarcal, aquest percentatge és similar a les xifres d'un cap de setmana d'hivern abans de la pandèmia. A més, per ara, només preveuen obrir els establiments més petits i de caràcter familiar.

Al conjunt de l'Alt Pirineu i Aran, els volums d'ocupació i d'obertura d'establiments de cara a aquest cap de setmana podrien ser molt similars. L'anunci de flexibilització de les restriccions de mobilitat va provocar una allau de trucades per fer reserves i moltes consultes sobre les polítiques de cancel·lació. De totes maneres, bona part d'aquestes es concentren en els dies festius de la Setmana Santa, segons ha explicat el president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau.

A l'impacte del coronavirus en el sector turístic, aquest any s'hi suma una Setmana Santa "avançada", compresa entre finals de març i principis d'abril. "Al sector de la neu li va molt bé perquè pot garantir millors condicions per a la pràctica de l'esquí, però a les zones del litoral fa molt llarg el període entre Setmana Santa i l'activació de cara a l'estiu de mitjans de maig", explica Bono.

Creix l'esperança per Setmana Santa

Més enllà de l'impacte de l'obertura del confinament comarcal en aquest cap de setmana, el sector celebra la flexibilització de les restriccions de mobilitat de cara a la Setmana Santa. "El turisme rural o les destinacions que permeten fer activitats a l'aire lliure estan tenint una gran demanda. És lògic", afirma Muro.

Les estacions d'esquí d'FGC venen 4.000 forfets en quatre dies

Les sis estacions d'esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han venut, en quatre dies, uns 4.000 forfets per als pròxims caps de setmana. El president de FGC, Ricard Font, ha explicat que per a molts esquiadors aquest cap de setmana suposarà l'inici de la temporada d'esquí. Es tracta dels que van a les estacions de Cerdanya i el Ripollès, ja que no van poder anar-hi durant les vacances de Nadal, pel confinament perimetral d'aquests dos territoris. Font ha assenyalat que les estacions de Ferrocarrils tancaran la temporada el dia 5 d'abril amb una ocupació aproximada del 25% a les de Cerdanya i el Ripollès, i d'un 50% les del Pallars (Espot i Port Ainé) i l'Alta Ribagorça (Boí Taüll).

stats