Pirineus 10/12/2020

Investiguen a sis persones per la mort de l'os Cachou

La jutgessa de Vielha que porta el cas ha aixecat parcialment el secret de sumari

Ara Pirineus / Acn
1 min
L'os Cachou, trobat mort el passat 9 d'abril. / AGENTS RURALS DE LA GENERALITAT

Vielha e MijaranLa causa judicial oberta en relació amb la mort de l'os Cachou compta amb sis investigats, entre ells un funcionari del cos d'Agents de Medi Ambient del Conselh Generau d'Aran que va ser detingut el 19 de novembre i posteriorment va quedar en llibertat amb càrrecs. L'os va ser localitzat el 9 d'abril passat a Les (Val d'Aran) per una patrulla d'Agents de Medi Ambient. Fins a quinze persones ja han declarat com a testimonis i no es descarta que aquest nombre i el d'investigats s'ampliï, segons han detallat fonts judicials a l'ACN. La jutgessa de Vielha que porta el cas ha aixecat parcialment el secret de sumari, tot mantenint-ne una part perquè podria afectar una altra investigació independent a la de la mort de l'os.

Tot i que en un primer moment es va apuntar a l'atac d'un altre os com a possible causa de la mort de Cachou, el jutjat de Vielha va obrir diligències prèvies el 6 de maig passat i, tres dies més tard, va acordar el secret de sumari. Durant aquests mesos, a banda de les declaracions d'investigats i testimonis, també s'han rebut informes científics i la necròpsia de l'animal, entre d'altres.

Segons detalla la interlocutòria de la jutgessa d'instrucció, un cop s'ha pres declaració a la majoria dels investigats, entre ells el funcionari que va ser detingut, i es va fer un registre per analitzar les proves que poguessin ajudar a esclarir els fets, ja no hi ha motius que fonamentin el manteniment del secret de les actuacions. A més, al document també s'indica que han decaigut les intervencions telefòniques, les quals s'investigaven en una peça separada.

stats