Pirineus 08/10/2020

Rècord de visitants a La Molina durant l'estiu

Des d'FGC ho atribueixen, entre altres aspectes, a l'augment del turisme de proximitat

Ara Pirineus
3 min
Usuaris del bike park de la Molina. / FGC

La MolinaLa Molina ha registrat "una de les temporades d'estiu més exitoses de la seva història i ha aconseguit un rècord de visitants: gairebé 48.000 persones entre el 24 de juny i el 4 d'octubre, un 37% més respecte el mateix període de l'any passat". Així ho han donat a conèixer aquest dijous des de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, l'empresa gestora de l'estació. En el comunicat de balanç de temporada han afegit que "malgrat obrir 15 dies més tard del que és habitual i tot i les mesures de control del covid-19, l'augment del turisme de proximitat, les garanties sanitàries en les instal·lacions i l'àmplia oferta d'activitats a l'aire lliure de l'estació han consolidat La Molina com un destacat destí estival de turisme de muntanya".

També han assenyalat que "la proposta estrella de La Molina ha estat el Telecabina Cadí-Moixeró, ja que aquest era el primer estiu que arribava al cim de la Tosa d'Alp (2.537 metres) i al seu mític refugi del Niu de l'Àliga". En total l'han utilitzat 30.091 persones, entre passejants i usuaris del Bikepark. El fet d'arribar al punt més alt de l'estació, han indicat, "permet al visitant estar en plena natura i gaudir de les magnífiques vistes de Cerdanya, el Berguedà i el Ripollès i, en els dies clars, de Montserrat o el Montseny, des del punt d'observació panoràmic que s'ha instal·lat aquest estiu". Des d'FGC també han destacat que "l'estació ha estat pionera aquest estiu en el procés de digitalització d'alguns dels seus serveis i precisament, la venda anticipada en línia dels viatges amb el telecabina ha estat un element que ha facilitat l'augment d'usuaris".

Pel que fa al Bikepark de La Molina, aquest estiu ha tingut un 29% més d'usuaris respecte a l'estiu del 2019. Els circuits renovats "han permès que els practicants del descens en bicicleta gaudissin al màxim dels traçats", tal com han assenyalat des d'FGC. A més, enguany han pogut pujar per primer cop fins al Niu de l'Àliga per observar les vistes, tot deixant la bicicleta a l'estació intermèdia, ja que la part alta està protegida i no és ciclable.

Preparació per a la temporada d'hivern

Un cop tancada la temporada d'estiu, La Molina es prepara per a l'obertura de la temporada d'hivern. Mentrestant, tant el refugi com el restaurant del Niu de l'Àliga estaran oberts els dissabtes, diumenges i festius així com també el Parc d'Aventura d'Altitud Extrem, que s'habilitarà tots els caps de setmana i, de dilluns a divendres, amb reserva prèvia. Pel que fa als preparatius de l'hivern, aquestes darreres setmanes els equips de tècnics de l'estació estan fent el manteniment de pistes, remuntadors i producció de neu amb la previsió de tenir-ho tot a punt per a l'1 de novembre i obrir quan les condicions meteorològiques i d'innivació ho permetin.

Mesures de prevenció sanitària

Des d'FGC també han recordat que durant aquesta temporada d'estiu l'empresa ha vetllat per la seguretat tant de les persones usuàries com del personal en la contenció de la pandèmia del covid-19. D'aquesta manera, "s'han aplicat protocols seguint les indicacions de les autoritats sanitàries competents, que han permès oferir el servei amb les màximes garanties de seguretat per prevenir el contagi". També s'han aplicat mesures de prevenció i senyalització per preservar la salut de tothom basades en la higiene, la protecció i el distanciament social. En aquesta línia, conclouen, "FGC continuarà adoptant totes les mesures necessàries per garantir un servei segur als seus visitants".

stats