Política 05/06/2019

Bosch reivindica en 14 mitjans europeus la "legitimitat" de Puigdemont, Comín i Junqueras com a eurodiputats

El conseller afirma en un article publicat simultàniament per diversos diaris europeus que són "representants legítims elegits democràticament"

Acn
1 min
El líder municipal d’ERC a Barcelona, Alfred Bosch, a l’Ajuntament, en una imatge del març.

BarcelonaEl conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha publicat un article aquest dimecres en 14 mitjans europeus per reivindicar la legitimitat de Carles Puigdemont, Toni Comín i Oriol Junqueras com a "representants legítims elegits democràticament". En el mateix sentit, Bosch adverteix que la "legitimitat" del Parlament Europeu podria "posar-se a prova" el dia 2 juliol quan es constitueixi el nou hemicicle, en cas que no se'ls permeti ser presents al Parlament per ocupar els seus escons.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el mateix sentit, el conseller insisteix que, si no poden ser eurodiputats, Europa no només "haurà perdut tres membres actius i proeuropeus", sinó també "una altra oportunitat de mostrar al món que és un espai de llibertat, democràcia i suport dels drets fonamentals".

En el text, Bosch apunta que Catalunya "ha estat sempre un soci compromès i de confiança en la construcció del projecte europeu". "Com a demòcrates, hem d'exigir que a tots aquells que han guanyat legítimament el seu escó se'ls permeti representar els ciutadans", ha recalcat.

Per a ell, negar drets polítics a membres electes "no encaixa amb una democràcia europea moderna". Així, explica que l'escenari que s'obre ara amb la pròxima legislatura europea "no és nou" a l'Estat i recorda que el Congrés i el Senat han suspès cinc membres electes: Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull, Oriol Junqueras i Raül Romeva.

stats