Publicitat
Publicitat

El nou model de finançament

El Parlament posa en marxa la comissió d'estudi del concert econòmic

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, va donar ahir per formalment constituïda la comissió que presidirà el convergent Jordi Turull. El termini de presentació de conclusions finalitza el 31 d'octubre

Tots els grups parlamentaris van estar presents en la constitució de la comissió del concert, creada a proposta d'ERC amb el suport de CiU. Aquests dos grups volen arribar a consensuar una proposta d'un model equivalent al concert econòmic, tot i que grups com el PP i Ciutadans s'hi oposen. Els socialistes estan disposats a millorar la fórmula actual, sense precisar més. A la comissió hi participen primeres espases socialistes, com Joaquim Nadal i Rocío Martínez Sempere; d'ERC, com Joan Puigcercós i Sergi de los Rios, i també d'ICV, Joan Herrera, i Joan Boada. Pel PP hi havia Alicia Sánchez Camacho i Enric Millo, tot i que la líder del PP va marxar un cop fetes les fotografies inicials. També en formen part Albert Rivera, de Ciutadans, i Uriel Bertran, de Solidaritat. En nom de CiU, acompanyen Turull Ramon Espadaler i Antoni Fernández Teixidó, i la delegació del Govern l'encapçalava el secretari general de la Presidència, Francesc Homs.

Durant la primera sessió, el president de la comissió, Jordi Turull, va recordar que el dèficit fiscal és "insostenible" i afecta el benestar de Catalunya i que per tant cal trobar una fórmula que permeti a Catalunya recaptar tots els seus impostos. Davant algunes intervencions ambigües, Puigcercós va recordar que "el nom fa la cosa" i que el que cal és parlar de concert econòmic, cosa que PP i C's rebutgen perquè està fora del marc estatutari. Aquí va intervenir Francesc Homs, que va llegir l'Estatut per desmentir argumentacions. Tant ICV com el PSC van demanar que la comissió no servís de "cortina de fum" per amagar les retallades o la crisi econòmica.


21D

Més continguts de