Política 30/07/2012

Sánchez-Camacho demanarà a Rajoy un “millor finançament” per a Catalunya

La líder del PPC assisteix a la reunió del president espanyol amb els 'barons' autonòmics. Demana una "reflexió seriosa" sobre les relacions entre CiU i el PP a Catalunya

Joan Faus
1 min

MadridLa presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha assegurat aquest dilluns que manifestarà al president espanyol, Mariano Rajoy, durant la trobada de 'barons' del PP, la "necessitat d'un millor finançament" a Catalunya que garanteixi la "solidaritat" amb la resta de comunitats autònomes i que sigui "finalista".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Els catalans mereixem un millor finançament, però sense trencar les regles del joc democràtic", ha assegurat Sánchez-Camacho en declaracions als periodistes abans de la reunió que manté Rajoy amb els líders autonòmics del PP.

Li traslladarà també la "necessitat" d'una "reflexió seriosa" perquè hi hagi una negociació responsable sobre una millora del model de finançament "realista", sobre un model fiscal "possible" que garanteixi "més recursos a Catalunya però que no trenqui les regles del joc democràtic". En aquest sentit, ha demanat al president del Govern, Artur Mas, que no aposti pel pacte fiscal perquè "trencarà el joc democràtic i pot portar Catalunya a terrenys desconeguts".

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha insistit que el model de finançament presentat pel PPC –"que permetria tenir més diners i recursos a Catalunya i més equilibri entre el que paguem i rebem"– hauria de ser la "base" de la "necessària" negociació entre Mas i Rajoy.

La líder del PPC també manifestarà al president espanyol la "deslleialtat" de CiU "en els darrers temps", i ha assegurat que "cal una reflexió seriosa entre les relacions" entre CiU i el PP a Catalunya. "Haver votat en contra d'ajustos de Rajoy demostra una manca de responsabilitat, [una responsabilitat] que sí que ha tingut el PP català amb els ajustos que s'han pres a Catalunya", ha afegit.

stats