Política 12/11/2018

Casado dina amb Rajoy cinc dies després de la marxa de Cospedal

Génova emmarca aquesta trobada en "la normalitat" de la seva relació

Europa Press
2 min
El líder del PP, Pablo Casado, aquest dilluns.

MadridEl líder del Partit Popular, Pablo Casado, ha dinat aquest dilluns amb l'expresident del govern espanyol Mariano Rajoy, en una trobada que la direcció nacional del PP emmarca en "la normalitat de la seva relació", segons han assenyalat fonts de la formació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquest dinar entre Casado i Rajoy es produeix cinc dies després de la renúncia al seu escó de l'ex secretària general de la formació María Dolores de Cospedal, arran de la polèmica generada per la difusió de les gravacions de l'excomissari José Manuel Villarejo.

La marxa de Cospedal es va precipitar després de publicar-se una gravació en la qual el seu marit, l'empresari Ignacio López del Hierro, va afirmar davant Villarejo que "el cap" estava al corrent dels treballs que se li encarregarien. Fonts pròximes a l'ex cap de l'executiu van admetre a Europa Press fa una setmana que Rajoy estava sorprès i molest per aquestes informacions.

El mateix Casado va dir públicament aleshores –des d'Hèlsinki (Finlàndia)– que tenia "plena confiança" en Rajoy i que estava segur que no toleraria una pràctica que s'apartés de l'"exemplaritat". A més, els últims dies ha marcat distàncies amb aquell passat del partit en recalcar que el seu compromís amb l'"exemplaritat, la transparència i la rendició de comptes és absolut".

CONVERSA AMB RAJOY AMB "MOLTA REGULARITAT"

A més, aquest dinar entre Casado i Rajoy es produeix enmig de les negociacions per la renovació dels vint vocals del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). D'acord amb aquest pacte, el PP queda en minoria (9 davant d'11) però, a canvi, ostentarà la presidència de l'òrgan de govern dels jutges.

Fonts de la direcció nacional del PP han confirmat aquest dinar amb Rajoy –que va deixar Santa Pola (Alacant) després d'aprovar-se el seu trasllat a un registre de Madrid– i ho han emmarcat "dins la normalitat de la seva relació".

El mateix Pablo Casado va desvelar públicament la setmana passada que conversa amb "molta regularitat" amb l'expresident del govern espanyol sobre temes d'estat i assumptes europeus.

Pocs dies després de ser escollit president del PP en el congrés extraordinari celebrat el 21 de juliol, Casado va rebre els seus tres antecessors al seu despatx de Génova: Rajoy, José María Aznar i Antonio Hernández-Mancha.

CONVENCIÓ NACIONAL DEL PP

Casado vol que tant Rajoy com Aznar assisteixin a la convenció nacional del PP que la formació celebrarà al gener a Madrid, un assumpte que podria haver sorgit durant el dinar que s'ha celebrat aquest dilluns.

Precisament, Casado ha estat "coordinant" aquest dilluns temes i assumptes relatius a aquest conclave amb el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, i el president de la fundació Concòrdia i Llibertat, Adolfo Súarez Illana. La fotografia entre ells l'han pogut captar els fotògrafs en finalitzar la conferència que el candidat del PP-A, Juanma Moreno, ha pronunciat al Club Segle XXI.

stats