Política 02/07/2017

Colau assegura que no posarà "en perill els funcionaris pel referèndum"

L'alcaldessa de Barcelona assegura en una entrevista a 'El Periódico' que l'Ajuntament "facilitarà la participació" a l'1-O però no "comprometrà" ni els treballadors públics ni la institució

Ara
1 min
Ada Colau aquest matí a la sala de plens de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaL'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en una entrevista publicada aquest diumenge a 'El Periódico' que no posarà "en perill l'Ajuntament ni un sol funcionari que es pugui trobar en una situació de risc o compromís" pel referèndum. Així ha respost a la pregunta sobre si la institució col·laborarà amb l'1-O amb els seus funcionaris o cedint locals municipals. A més, Colau ha deixat clar que, tot i que el consistori "estarà encantat de facilitar la participació", si hi ha "inseguretat o incertesa mai demanaré a cap funcionari públic que es posi en una situació compromesa". Amb tot, ha admès que abans d'afirmar això taxativament esperarà que "el Govern aclareixi si tindrà cens, urnes i equipaments. Entenc que quan posi en negre sobre blanc comunicarà als ajuntaments què espera de nosaltres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Colau també ha opinat sobre les crítiques que ha rebut de sectors independentistes per la seva ambigüitat sobre el Procés. "Em fa gràcia", ha dit, "insisteixen que ens definim perquè no els agrada la nostra resposta, però estem més definits que ningú. Sempre hem dit el mateix: que donem suport al dret a decidir i que estem orgullosos de la nostra pluralitat".

stats