Política 24/05/2019

Collboni s'ofereix als votants que van confiar en Colau com el "tallafocs" del Procés Barcelona

Miquel Iceta carrega contra la gestió dels comuns a l'Ajuntament: "Ada, fracassada!"

Marc Toro
2 min
Collboni i Laia Bonet, en l'acte final de campanya dels socialistes

BarcelonaJaume Collboni arriba al final de la campanya com la va començar: en tercer lloc amb fins a vuit regidors a les enquestes –el doble dels que té ara– i erigint-se com l'únic que pot evitar que la lògica del Procés entri a l'Ajuntament de Barcelona. L'endemà que Pedro Sánchez beneís l'alcaldable del PSC en un acte central on va demanar un vot de "coherència" amb el 28-A –quan els socialistes van aconseguir el segon lloc a la capital catalana–, Collboni ha tornat a atiar aquest divendres la por d'un pacte entre Ernest Maragall (ERC) i Ada Colau (comuns) que, a parer seu, "subordinaria" la capital catalana a l'independentisme. I ho ha fet dirigint-se especialment als votants progressistes van confiar en l'alcaldessa fa quatre anys, als quals s'ha ofert com a "tallafocs" del Procés al govern municipal.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No permetré que a Barcelona passi el que està passant a Catalunya", ha dit en el míting final a Horta-Guinardó, districte recuperat pels socialistes a les generals. I ha afegit: "Ningú que defensi i estimi aquesta ciutat es pot imaginar tenir un alcalde que està pensant més en el que diuen a Waterloo i en pintar de groc la ciutat que en guarderies, ambulatoris o residències". Collboni ha reciclat el missatge de Sánchez abans del 28-A, quan alertava del risc que després de les urnes la ultradreta estigués al govern espanyol, i ha cridat a la mobilització advertint que dilluns que ve "ens podem aixecar amb un alcalde independentista". "Ni de broma", han cridat des del públic, agraint el marcat discurs constitucionalista del candidat.

Buscant ampliar encara més el generós avantatge que li donen els sondejos respecte l'alcaldable de Cs, Manuel Valls, Collboni ha fet gala del compromís dels socialistes amb la legalitat i ha deixat clar que no cedeixen als partits sobiranistes. Sense fer-hi referència explícita, ha defensat la decisió de la mesa del Congrés, presidida per Meritxell Batet, de suspendre els diputats presos. "Cal respectar les lleis, les normes, les resolucions dels tribunals", ha dit, i ha sentenciat que "en una democràcia es respecta el que diu la mesa del Congrés".

Objectiu: els indecisos

Des de la seva candidatura asseguren que, a dos dies de les eleccions, tot està "molt obert" i que hi ha un bon gruix d'indecisos que encara poden optar pel vot socialista. Collboni s'ha mostrat convençut que el seu suport està pujant, i que està aconseguint "sumar gent més enllà del PSC", sobretot entre els tradicional votant d'ICV i els catalanistes moderats que representa Units per Avançar –formació amb la qual es presenta en coalició.

"La història de l'actual govern de la ciutat és la història d'un fracàs polític i de gestió. Ada, fracassada!", ha dit a tots els que dubten el líder del PSC, Miquel Iceta. Tant ell com Collboni, a més, han assegurat que si Colau els va fer fora del govern municipal –quan van avalar el 155– va ser perquè "està més pendent del Procés i de quedar bé amb els independentistes", segons el candidat. Un missatge gairebé únic amb què es juga el seu futur a l'Ajuntament.

stats