Política 28/12/2013

Dolors Montserrat: "Espanya no ens roba, Espanya ens ajuda, gràcies a Espanya ens mantenim"

La diputada del PP i vicepresidenta tercera del Congrés ha estat entrevistada a Cope Catalunya aquest dissabte

Ara
2 min
Dolors Montserrat, a l'Aplec del Cargol de Lleida / ACN

BarcelonaDolors Montserrat, diputada PP i vicepresidenta tercera del Congrés, ha estat entrevistada aquest dissabte a la Cope, a la delegació de Catalunya. Aquest és el resum de la conversa en 10 frases destacades:

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

1. "Aquest Govern [de la Generalitat] només pensa en la independència i a dividir-nos i a fer un referèndum il·legal el 9 de novembre, que és el dia que es compleixen 25 anys de la caiguda del mur de Berlín, per construir un mur nou ara que som tots en una Europa oberta de 27 països [en realitat, en són 28, des que va entrar Croàcia]".

2. "Tots dos, CDC i UDC, s'han ficat en una espiral independentista. Uns ho fan i els altres ho consenten. CDC ha agafat el toro per les banyes amb ERC, i UDC ho consent. Sembla que diguin que ells no fan res, i la deriva també és culpa seva, perquè també són al Govern".

3. "A Duran se'l veu molt cansat i cada dia té més contestació, cada vegada hi ha menys gent [dins d'Unió] que pensi en una Catalunya integrada a Espanya, i més que és independentista".

4. "M'agradaria que tots els partits fossin constitucionalistes i fessin complir la Constitució, que bé que la juren i cobren. I Duran va parlar de les clavegueres de l'Estat, però bé que té passaport diplomàtic i és de la comissió d'Exteriors del Congrés".

5. "Crec que ERC no entrarà al Govern. Els va millor així. Entrar al Govern seria cremar-se. Ja van demostrar en el tripartit que no saben governar. I perdrien l'oportunitat de ser el partit més votat".

6. "Amb la pregunta de la consulta, qui més hi guanya és ERC. De fet, no han enganyat mai ningú, sempre han defensat la independència. Per tant, ells hi surten guanyant i tots els catalans hi surten perdent".

7. "CiU està perdent el seu gran èxit, que és haver governat la majoria de legislatures, per afegir-se a aquest projecte d'ERC. CiU representava l'èxit de la societat catalana, moderada i assenyada, i ara ho ha perdut".

8. "M'ofèn que em diguin que si em sento espanyola sóc menys catalana. Catalunya també és meva i no me la deixaré robar per la gent que vol posar un mur l'any que ve".

9. "El senyor Mas deixarà de ser president algun dia, ell continuarà cobrant amb els nostres impostos, i haurà deixat una societat dividida".

10. "Quan diuen que Espanya ens roba és mentida. Espanya ens ajuda. Gràcies a Espanya ens mantenim i ens podem finançar".

stats