Política 16/11/2020

ERC formalitza els contactes amb l'exdiputat socialista Carles Castillo a les portes del 14-F

La diputada Raquel Sans i l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, s'hi han reunit aquest cap de setmana

Marc Toro / Mireia Esteve
2 min
L’exdiputat del PSC Carles Castillo en  una imatge  del 2016.

BarcelonaERC continua fent passos per aproximar-se a l'exdiputat Carles Castillo a pocs mesos de les eleccions catalanes, previstes per al 14 de febrer. Tal com va avançar l'ARA, tant els republicans com els comuns han sondejat el polític tarragoní des que va estripar el carnet del PSC, i aquest cap de setmana els d'Oriol Junqueras han formalitzat els contactes amb ell. Castillo ha mantingut una trobada amb diferents representants d'ERC a la demarcació de Tarragona, segons ha avançat l'agència Efe i ha confirmat el partit en un comunicat.

En la reunió hi eren la diputada d'ERC Raquel Sans, que s'ha postulat per encapçalar la candidatura a la demarcació de Tarragona, l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la presidenta de la federació regional dels republicans al Camp de Tarragona, Irene Aragonès. "La reunió ha servit per intercanviar impressions sobre la situació política actual i les futures eleccions al Parlament de Catalunya", afirma ERC a través d'un comunicat.

Ara bé, aquesta no és la primera presa de contacte que tenen els republicans amb Castillo, que va estripar el carnet del PSC l'1 de setembre per discrepàncies amb el rumb del partit. Tal com va avançar l'ARA ara fa dues setmanes, ERC ja s'havia posat en contacte amb l'exdiputat del PSC per sondejar-lo, com també ho van fer els comuns. Amb el partit d'Ada Colau, Castillo s'hi va arribar a reunir –també va demanar una reunió amb Podem Catalunya–, però amb els republicans tenia encara pendent una trobada que finalment s'ha produït aquest cap de setmana.

En el comunicat, ERC afirma que han acordat "celebrar noves trobades per seguir acostant posicions polítiques", cosa que demostra l'interès de les dues parts per arribar a un acord. Segons expliquen fonts republicanes a l'ARA, en la reunió d'aquest cap de setmana no es va fer cap oferta a Castillo perquè formés part de la llista d'ERC i asseguren, de fet, que no es va parlar d'aquesta qüestió. La trobada es va centrar en parlar de la situació política a Tarragona i també al Parlament, tot i que Castillo no descarta valorar una eventual incorporació a llistes de cara al 14-F.

En roda de premsa aquest dilluns, la portaveu d'ERC, Marta Vilalta, també ha confirmat les converses d'aquests últims dies, que ha qualificat de "positives" per la "sintonia" de Castillo amb el que defensa ERC. "Li reconeixem la coherència i el compromís d’haver deixat de formar part del PSC perquè no se sentia còmode pel poc compromís dels socialistes amb la fi de la repressió", ha afirmat Vilalta.

stats