Publicitat
Publicitat

Interior també fixa data per la trobada entre l'etarra que va matar Gregorio Ordóñez i la seva germana

El regidor del va ser assassinat el 1995 per Valentín Lasarte en un restaurant del casc antic de Sant Sebastià

La Secretaria General d'Institucions Penitenciàries ha fixat ja la data per la trobada entre Consuelo Ordóñez , la germana de Gregorio Ordóñez , regidor del PP assassinat per ETA el 1995 , i Valentín Lasarte , un dels assassins del seu germà . Així ho han informat fonts del Ministeri de l'Interior , que han donat el vistiplau a l'entrevista que se celebrarà en breus dates a la presó de Nanclares de Oca ( Àlaba ) .

La reunió s'emmarca dins dels contactes previstos en el pla de reinserció de presos terroristes posat en marxa pel Ministeri de l' Interior i que entre altres mesures inclou reunions entre víctimes del terrorisme i etarres . Consuelo Ordóñez va sol·licitar veure amb Lasarte perquè li demani perdó per l'atemptat que li va costar la vida al seu germà , encara que va expressar els seus dubtes sobre el "model de reinserció " , després d'assenyalar que Valentín Lasarte "mai s'acorda en els judicis " del seu company de comandament .

Precisament ahir es va produir el primer d' aquestes trobades entre l'autor material de l'atemptat de la massacre d'Hipercor , Rafael Caride Simón , i una de les víctimes de l'atemptat , Roberto Manrique , qui s'ha mostrat satisfet amb la reunió , en la qual l'etarra va mostrar el seu penediment i el seu sentiment de culpa pel dany causat .

RE

Més continguts de