Política 18/05/2015

Fernández Díaz: "No estic disposat que aquí es construeixi una gran mesquita"

El candidat del PP per Barcelona vol limitar els drets dels immigrants a la seva "voluntat d'arrelament". "Els immigrants tenen l'obligació d'integrar-se", diu a TV3

2 min
El candidat del PP a Barcelona, Alberto Fernández Díaz / PP

"Els immigrants han de complir la llei. Els immigrants també tenen obligacions. O només tenen drets? I entre aquestes obligacions hi figura la integració". El candidat del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha expremut el seu discurs antiimmigració aquest dilluns durant una entrevista a TV3 en què ha advertit que no està "disposat que aquí [Barcelona] es construeixi una gran mesquita", perquè, entre altres coses, "qui inverteix milions per construir grans mesquites" són "països musulmans que no és que no comparteixin valors, és que ens odien".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fernández Díaz ha defensat que cal limitar els drets i serveis que no siguin bàsics als immigrants en situació irregular i condicionar-los, en tot cas, a la seva "voluntat d'arrelament": "Si vostè acaba d'arribar a la nostra ciutat, esperi's un temps i demostri la seva voluntat d'arrelament". Perquè pel popular, "els immigrants han de complir la llei". "També tenen obligacions. O només tenen drets? I entre aquestes obligacions hi figura la integració", ha asseverat.

El candidat del PP ha apostat per una Barcelona "on tothom tingui drets i obligacions", perquè "alguns tenen al cap que només es pot parlar d'immigració des de la perspectiva dels drets, però també han de tenir obligacions". "O és que únicament hem d'exigir-nos a nosaltres mateixos, a sobre que els obrim les portes i els braços?", ha etzibat. I ha insistit a dir que "el Raval no es pot convertir mai en un gueto islàmic". "No m'agraden els guetos enlloc, tampoc al raval, i vaig afegir islàmic perquè més del 50% població és immigrant, la majoria musulmans", ha argumentat sobre el material de campanya que ha difós en aquest sentit.

Eleccions de "partit únic"

Per Fernàndez Díaz, les eleccions municipals no són una "primera volta" de res, sinó que són unes eleccions "de partit únic". Ha assegurat que en cap cas pactarà amb Ada Colau i, després de relativitzar les enquestes que pronostiquen que el PP s'enfonsa a Barcelona, ha assegurat que traçarà la seva política de pactes en funció de projectes i propostes "tangibles".

stats