Política 28/03/2018

La Guàrdia Civil presenta un informe al Suprem per demostrar que el Procés és violent

El text difós per 'El Mundo' s'inventa el municipi Sant Esteve de les Roures, on situa una de les agressions

Ara
2 min
Com s’explicarà l’1 d’octubre

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha presentat un informe al Tribunal Suprem en què documenta 315 actes de violència relacionats amb el Procés que van tenir lloc entre l'1 de setembre i el 8 de novembre, segons 'El Mundo'. El text documenta 193 talls a carreteres i 122 agressions, entre les quals detalla episodis de llançaments d'artefactes o agressions directes als cossos de seguretat espanyols. També inclou les mobilitzacions davant el TSJC com a actes coercitius.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons el rotatiu, l'informe documenta "actes d'agressió, danys, així com de greu resistència o esporuguiment" i vol demostrar la "inacció" dels Mossos d'Esquadra davant els atacs. El text parlaria, sempre segons aquest diari, de "cops, empentes i amenaces als agents", i de "destrosses dels seus vehicles, inclús dels camuflats".

L'informe detalla suposades agressions a "Sant Esteve de les Roures"

A més, el text s'hauria inventat el municipi de Sant Esteve de les Roures, on suposadament "un dels manifestants que ja havia agredit altres agents va aprofitar que un d'ells va caure i va quedar totalment indefens per propinar-li una brutal puntada de peu a la part posterior del cap".

També concreta un llançament de pedres contra els agents que s'hauria produït a Sant Carles de la Ràpita i una mobilització a Vic, on 2.000 manifestants haurien envoltat les instal·lacions policials per impedir la sortida als agents i a les seves famílies.

A més, la Guàrdia Civil inclou a l'informe els actes dels líders independentistes per instigar a l'"aixecament" amb una "finalitat cismàtica". Els atribueix la responsabilitat de les agressions per utilitzar "la població, alenant actes d'insurrecció pública, de desobediència i de resistència col·lectiva a l'autoritat legítima de l'Estat, ocupant carreteres i carrers, bloquejant edificis públics i sotmetent les autoritats judicials i els agents de les forces i cossos de seguretat a un incessant assetjament".

Puigdemont, Junqueras i les entitats, assenyalats

L'informe diu que els líders "es van enorgullir d'aquest moviment radical, sense fer ni un intent per intentar desconvocar o cridar la gent a la calma, sinó tot al contrari" i situa com a "principal exponent del Procés" el president Puigdemont, citant un tuit seu en què agraïa els independentistes el seu "afecte i compromís".

També fa referència a Oriol Junqueras. Diu que quan la policia escorcollava el despatx de Josep Maria Jové a la conselleria d'Economia, va "alenar la multitud aixecant els braços", segons publica 'El Mundo'.

L'informe també assenyala Òmnium i l'ANC com a entitats "encarregades de mobilitzar tot el personal contra la Guàrdia Civil, i es van arribar a viure situacions de molta tensió i violència".

stats