Política 24/02/2015

Homs: “L'últim cop que vaig viure un debat sobre si un és amic de l'altre va ser a l'escola”

El Govern s'obre a reformar el reglament de les comissions d'investigació

Sara González
1 min

Barcelona"L'últim cop que vaig viure un debat sobre si un és amic de l'altre va ser a l'escola". Així ha respost el portaveu del Govern i conseller de la Presidència, Francesc Homs, en ser preguntat per l'amistat que Jordi Pujol Ferrusola va declarar que tenia amb Artur Mas durant la seva compareixença a la comissió d'investigació sobre el frau fiscal. Procurant no anar més enllà, Homs ha assegurat que la comissió "no ha de ser un debat d'amistats, sinó de fets".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Homs ha evitat opinar sobre les compareixences de la família Pujol a la comissió sobre el frau fiscal, però sí ha assegurat que l'executiu s'obre a reformar el reglament sobre les comissions d'investigació tal i com aquest dimarts ha posat sobre la taula el diputat de la CUP David Fernàndez. "En nom del Govern estem a disposició per fer el que calgui perquè tenim la sensació que no acaba de funcionar del tot bé", ha assegurat sense donar més detalls.

Homs ha subratllat la voluntat de l'executiu "de millorar aquests mecanismes de control i superar les impressions que puguin quedar", com ara que les comissions d'investigació serveixin per desgastar políticament un govern. Com a camí de millora, ha assenyalat que a França les comissions d'investigació se suspenen fins que el procediment judicial exhaureix la seva tasca.

Segons el portaveu, Fernàndez "té raó" quan diu que s'ha de modificar el reglament perquè, al seu parer, no es pot caure en un "element tan subjectiu com analitzar què s'entén per amistat".

stats