CORRUPCIÓ
Política 30/12/2015

L’exsoci d’Urdangarin torna a vincular la casa reial amb el cas Nóos

Ara
2 min
El judici, amb Urdangarin, la infanta Cristina i Torres com a acusats, començarà l’11 de gener.

BarcelonaMés correus electrònics perquè la casa reial no surti indemne del cas Nóos. Aquest és l’objectiu, més enllà de mirar de provar la seva innocència, de l’exsoci d’Iñaki Urdangarin a l’Instituto Nóos, Diego Torres, que ha aportat com a proves per a la seva defensa en el judici -que començarà d’aquí dues setmanes a Palma- més correus electrònics que intenten demostrar que les activitats desenvolupades per Nóos eren legals i comptaven amb la supervisió de la casa reial. Així ho va publicar ahir el diari El Mundo, que ha tingut accés a alguns d’aquests correus electrònics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest cas, Torres, que al llarg del procés ha anat fent públics correus electrònics que esquitxen diversos membres de la família i de l’entorn de la família reial, ha aportat nous documents, alguns dels quals anirien destinats a Carlos García Revenga, l’aleshores secretari de les infantes. En total, es tracta d’un informe policial amb cinc annexos que contenen milers de pàgines i una gran quantitat de correus de treballadors de Nóos, cartes de presentació o esborranys dels estatuts de l’entitat que suposadament hauria rebut el mateix Revenga. També s’inclou un correu que Urdangarin va enviar el febrer del 2007 en el qual demana que es posin en contacte amb el comte de Fontao, José Manuel Romero, “advocat” de la casa reial quan Joan Carles encara era rei. L’informe, en el qual la defensa suggereix que Nóos estava supervisat per Revenga i el comte de Fontao, ha sigut acceptat com a prova en el judici, que començarà l’11 de gener.

La infanta Cristina i Iñaki Urdangarin s’asseuran al banc dels acusats juntament amb 16 persones més. La Fiscalia demana 19,5 anys de presó per al gendre de Joan Carles de Borbó i 16,5 per al seu exsoci, als quals acusa d’haver construït una xarxa de “facturació fictícia”.

stats