POLÍTICA
Política 06/02/2012

Mas deplora que les "autonomies subsidiades" no redueixin pressupostos

Considera que és desequilibrat l'esforç que fan comunitats com Catalunya, amb dèficit fiscal, davant comunitats com Andalusia, que no només no redueixen pressupost, sinó que el fan créixer

Ara
1 min

Sant Cugat del Vallès p { margin-bottom: 0.21cm; } El president de la Generalitat, Artur Mas, ha criticat avui que hi hagi comunitats autònomes subsidiades que tot i les restriccions econòmiques segueixen fent pressupostos per sobre de les seves possibilitats. Mas no ha volgut especificar a quines comunitats es referia, malgrat que és evident que parla de territoris com Andalusia, on el pressupost del 2012 ha crescut respecte al de l'any passat. "Amb el que està passant en aquest moment, hi ha comunitats autònomes que estan augmentant el seu pressupost, i no són les més productives, sinó que moltes vegades són les més subsidiades", ha deplorat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Com és possible que en aquest moment, amb polítiques d'austeritat obligades moltes vegades des de fora i que tenen un sentit vistes des de dins, moltes comunitats autònomes que no són tan productives com altres s'atreveixin a apujar el pressupost?", ha interpel·lat Mas. El president de la Generalitat assegura que aquesta situació "hauria de moure a una reflexió general en el conjunt de l'Estat", ja que considera desequilibrat l'esforç que comunitats com Catalunya estan duent a terme davant d'altres que no assumeixen una mateixa posició davant la situació de crisi, segons informa Efe.

En aquest sentit, ha definit l'any 2011 com a "molt dur" per les mesures que s'han adoptat i ha assenyalat que aquest 2012 ho continuarà sent perquè es mantindran aquestes mesures. El president de la Generalitat ha fet aquestes declaracions durant una reunió amb empresaris en el fòrum Santcugat Tribuna, que se celebra a Sant Cugat del Vallès i en què han participat uns 150 representants d'empreses de la zona del Vallès.

stats