ELECCIONS MUNICIPALS
Política 11/05/2015

Junqueras alerta que "la corrupció mai la netejaran els corruptes"

El líder d'ERC denuncia que hi ha "una veritable indústria de la corrupció" que afecta "els dirigents de grans partits que manen molt" a Catalunya i l'Estat

Roger Tugas
2 min
Junqueras, Juli Fernández i Comín, a Sabadell / PERE VIRGILI

SabadellEl president d'ERC, Oriol Junqueras, ha asseverat aquest dilluns des de Sabadell que "la corrupció mai la netejaran els corruptes". En un Teatre Principal ple a vessar, ha defensat que "el més important de tot és ser bones persones, només des d'aquest fonament podem construir un país que valgui la pena ser viscut", i, per tant, "és millor fer l'encàrrec a qui està net". "Hi ha moltes persones que estan netes, però també és veritat que, en 84 anys d'història, estar neta com una patena no tothom ho pot dir", ha reivindicat en relació a la història d'ERC. Igualment, Junqueras ha afirmat que la corrupció perjudica la confiança en les institucions, la qualitat dels serveis públics i fins i tot l'ocupació, atès que "la corrupció és un dels elements que més desincentiva la creació d'ocupació".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ho ha exposat en una ciutat esquitxada per nombrosos casos de corrupció i, per això, el líder dels republicans ha lamentat que "a l'estat espanyol, Catalunya i Sabadell la corrupció no són casos aïllats". "Estem davant una veritable indústria de la corrupció, que afecta els dirigents de grans partits que manen molt", ha denunciat, i ha afegit: "La lluita contra la corrupció és una actitud, una responsabilitat i una forma d'estimar la ciutat, el país i la gent".

Per altra banda, Junqueras ha assegurat que el país "està a punt de culminar el camí cap a la llibertat", però, per assolir-la, "cal construir grans majories per lluitar contra la corrupció, per defensar escoles i hospitals, per garantir la set de llibertat". "A ERC ens caracteritza la voluntat de cosir, de tradicions ideològiques, de cultures i llengües, de creences ideològiques, de sensibilitats nacionals diferents", ha asseverat, i ha situat el seu paper en el nivell del que van tenir en el seu moment el PSUC, el PSC, CDC o el món cristià.

Comín afirma que el país serà lliure quan hi hagi justícia social

Al seu torn, el portaveu de Socialisme Catalunya Llibertat, Toni Comín, ha defensat que el fet que un poble sigui lliure requereix "que ho siguin els seus ciutadans, és tenir drets socials, tenir escoles i hospitals de qualitat", i, per tant, "aquest país serà lliure del tot quan posem aquest estat independent al servei de la justícia social". Malgrat tot, ha afirmat que això "dins d'Espanya és pràcticament impossible" i igualment ha apuntat que "no hi ha cap estat del benestar de primera divisió on els ajuntaments no siguin protagonistes".

Finalment, l'alcaldable d'ERC a Sabadell, Juli Fernàndez, ha avançat que les seves dues prioritats, si guanya els comicis, seran l'educació i l'ocupació. "Volem fer una ciutat republicana, Sabadell sempre ho ha estat", ha explicat, i ha assegurat que treballa "per liderar la ciutat, per ser la llista més votada, perquè la gent normal governi aquesta ciutat". "Doneu-nos l'opció de liderar la ciutat, de ser la llista més votada, una llista on tots i totes estem compromesos amb el nou país", ha conclòs.

stats