Política 14/10/2015

El PP organitza un míting amb barra lliure de begudes i canapès al Congrés per celebrar la fi de la crisi

Tant el PSOE com IU i UPyD critiquen que s'utilitzi una dependència de les Corts per a un acte de partit

Mariona Ferrer I Fornells
3 min
Sáenz de Santamaría ha presidit l'acte "De la crisi a la recuperació" per fer balanç de la legislatura al Congrés / EFE

MadridL'activitat legislativa s'acumula a les Corts quan falten pocs dies per a la convocatòria de les generals. Però el grup popular, amb el corró de la majoria absoluta, ha decidit aquest dimecres que el ple al Congrés fes un llarg descans al migdia. A dos quarts d'una el president del Congrés, Jesús Posada, aixecava la sessió i tots els diputats del PP, vestits amb les seves millors gales, feien cap a l'edifici del davant de la cambra baixa, l'antic Banc Exterior d'Espanya, on s'arriba després de creuar un llarg túnel on hi ha acumulades les pintures de tots els reis gots.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Era un dia per celebrar, malgrat que hagués arrancat amb el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, airejant els draps bruts dins del PP en una polèmica entrevista a 'El Mundo'. L'objectiu del govern de Mariano Rajoy era fer balanç de legislatura i celebrar la fi de la crisi. L'encarregada de fer aquesta proclamació ha estat la vicepresidenta de l'executiu espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, acompanyada de l'actual portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, i el seu predecessor i actual ministre de Sanitat, Alfonso Alonso.

Al Congrés són habituals les reunions del partit, fins i tot esmorzars amb la premsa i aperitius abans del Nadal, però en cap cas acostuma a fer-se ostentació del logotip del partit. Cosa que sí que ha fet aquest dimecres el PP, que ha muntat una gran pantalla per presentar el primer vídeo de precampanya del PP, en què comparen Espanya amb un malalt que es recupera. La campanya es titula 'De la crisi a la recuperació', i en la presentació Sáenz de Santamaría ha defensat la bona gestió del seu executiu en un acte més propi d'un míting electoral.

Per acabar la celebració no ha faltat la beguda i el menjar. El PP ha organitzat un aperitiu amb barra lliure de begudes –fins i tot s'ha instal·lat un sortidor de cervesa– i diferents cambrers han servit canapès. Tant el PSOE com Esquerra Unida i YPyD han criticat el to electoral i triomfalista amb què els populars han fet balanç de legislatura, així com també que tingués lloc en una dependència del Congrés. Un escenari que, segons el seu parer, no s'hauria de fer servir per a un acte de partit.

El portaveu del PSOE, Antonio Hernando, ha criticat que el PP hagi fet servir el Congrés per a un acte electoral, "amb barra per prendre canapès i un sortidor de cervesa", i hagi convertit el balanç de legislatura en un "míting" emès pel canal de televisió intern de la cambra. Un final de legislatura "lamentable", segons el seu punt de vista. Hernando també ha contrastat el balanç que ha fet Sáenz de Santamaría amb el de Montoro, que ha reconegut que molts dirigents estan "avergonyits" de formar part del PP. IU ha recordat que, en moltes ocasions, se'ls han posat traves per simplement celebrar reunions de treball.

El president del Congrés, Jesús Posada, ha defensat que el 'hall' que s'ha fet servir està a disposició sempre que es vulgui de tots els grups de la cambra. És cert que s'hi acostumen a celebrar actes, però normalment d'entitats i no de partits polítics.

Saénz de Santamaría ha posat en valor els èxits del partit enfront de les crítiques arribades tant des de dins com des de fora del partit, i ha intentat fer pinya amb els seus. Sorprenentment, ha preferit parlar amb els periodistes de la seva vida personal un cop acabat l'acte que no pas amb la resta de diputats. Cayetana Álvarez de Toledo, que ha anunciat que no repetirà com a diputada si Rajoy segueix sent cap de llista del PP, no ha assistit a l'acte.

stats