Política 11/11/2018

Els alcaldes del PSC Antonio Balmón i Antoni Poveda van visitar dijous els presos polítics a Lledoners

Els dirigents socialistes van parlar amb Junqueras, Romeva, Forn i Rull sobre la situació política

Marc Toro
2 min
Els alcaldes del PSC Antoni Balmón (dreta) i Antoni Poveda (esquerra), en una imatge d'arxiu

BarcelonaEls alcaldes del PSC de Cornellà de Llobregat, Antonio Balmón, i Sant Joan Despí, Antoni Poveda, van visitar dijous a la tarda els presos polítics a Lledoners, segons han confirmat fonts socialistes i d'ERC a l'ARA. Les mateixes fonts expliquen que els dos alcaldes es van veure amb l'exvicepresident del Govern, Oriol Junqueras, i els exconsellers Raül Romeva, Quim Forn i Josep Rull. Al marge de ser dos alcaldes destacats del PSC, Balmón és membre de la direcció nacional del PSC i molt pròxim al PSOE, mentre que Poveda és primer secretari del partit al Baix Llobregat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Fonts del partit que lidera Miquel Iceta expliquen que va ser una "visita privada" i en cap cas en representació del PSC, i que va servir per parlar i intercanviar opinions sobre l'actual situació política. Asseguren, així mateix, que va ser Junqueras qui va demanar la trobada a Balmón i Poveda.Tanmateix, fons d'ERC neguen aquesta versió i expliquen que van ser els alcaldes del PSC els qui van demanar la trobada.

Els dos alcaldes van estar al voltant de cinc hores a la presó, on es van reunir de manera individual amb Junqueras i amb Romeva i conjuntament amb Forn i Rull. L'entorn de Poveda recorda que, en la línia del que defensa el partit, ell està en contra de la presó preventiva per als líders independentistes, i que té la "voluntat d'ajudar" en el que sigui possible perquè s'aixequi aquesta mesura cautelar. De moment, la direcció del PSC no vol fer cap comentari sobre la visita.

Balmón i Poveda, que s'han emplaçat a continuar parlant amb els exmembres del Govern empresonats, no són els primers dirigent socialistes que visiten els presos polítics. El primer va ser el diputat tarragoní al Parlament Carles Castillo, que a l'abril va visitar Junqueras, mentre que el cap de files del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, va anar a veure Forn al maig, tal com va avançar l'ARA. En aquests dos casos, els presos encara eren a Estremera i els membres del PSC van explicar que la seva visita obeïa a motius estrictament personals.

La visita de Balmón i Poveda va tenir lloc un dia després que el president de la Generalitat, Quim Torra, carregués contra Iceta al Parlament pel seu "cinisme" respecte als presos polítics. "Avui vostès tenien una oportunitat d'or per humanitzar-se i tornar al camí d'una certa humanitat", va dir Torra al líder del PSC, cosa que va provocar la indignació a la bancada socialista. "Els socialistes estem fent tant com vostès perquè tot acabi bé", li havia dit Iceta aquell mateix dia. La picabaralla va derivar en queixes creuades de JxCat i PSC al president del Parlament, Roger Torrent.

stats